Prima pagină » Titlurile zilei » Probleme mari la cardurile electronice pentru elevi, de la CTP Iași. Compania nu a pregătit sistemul de validare, iar aparatele le resping

Probleme mari la cardurile electronice pentru elevi, de la CTP Iași. Compania nu a pregătit sistemul de validare, iar aparatele le resping

24 oct. 2024, 02:00, 9 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Elevii și părinții din Iași sunt revoltați de noile carduri electronice de la CTP Iași. Copiii au numai probleme când încearcă să valideze călătoria în mijlocul de transport, iar acum așteaptă ca problema să fie rezolvată

Compania de Transport Public din Iași a anunțat, cu mare fast, săptămâna trecută că va începe să distribuie cardurile electronice pentru elevi. Au fost tipărite 16.000 până acum, iar o parte din ele au fost predate la călători. Totuși, elevii au avut o surpriză neplăcută când au urcat în mijloacele de transport, aparatele de validare nu funcționau deloc sau nici nu recunoșteau cardurile.

Probleme grave la cardurile electronice pentru elevi, de la CTP Iași

Părinții sunt furioși deoarece copiii lor au numai probleme acum din cauza acestor carduri. Elevii trebuie să își facă drum prin mijloacele de transport pline ca să ajungă la un aparat de validare, iar acesta nici nu funcționează. Unele nici măcar nu recunosc cardurile și precizează că sunt respinse. Compania a mai eliberat și carduri electronice pentru pensionarii din Iași, însă acelea funcționează. Oamenii au mai avut probleme și cu aplicația 24Pay sau cu automatele de bilete din oraș. De multe ori, biletul nu putea fi achiziționat, fiind nevoiți să circule fără legitimație de călătorie.

„Pe traseele 27 și 44 aparatele nu mergeau când au plecat autobuzele din Lunca Cetățuii, la fel am pățit și într-un 41, nu mergea să valideze. Am văzut mulți elevi amendați pentru motive stupide, de acolo și grija nefuncționării aparatelor. Consider că nu sunt o investiție prea bună, copiii trebuie să își facă loc prin autobuz, să le scoată din ghiozdan și să le valideze zilnic, iar când autobuzul e plin, nu prea poți să faci acest lucru. Am făcut și reclamație la CTP și mi-au spus că se va rezolva, sper să fie așa”, povestește Daniela Petrea.

Oamenii sunt nemulțumiți că elevii sunt nevoiți acum să circule doar cu cardurile electronice în locul abonamentelor de pe telefon. În mediul online, a apărut și o înșelătorie cu cardurile electronice de la CTP Iași.

„Cred că înainte să elibereze cardurile trebuiau să verifice dacă și dispozitivele funcționează, nu cred că este corect ca, acum, copiii noștri să își bată capul cu chestiile astea. Oricum, era mai bine cu abonamentul pe telefon, așa nu mai trebuiau să valideze nimic și doar prezentau la controlor. Deocamdată, băiatul meu nu a primit amendă de la controlori, însă dacă se întâmplă, atunci, cu siguranță, voi face reclamație la companie. Am prieteni care stau în zona metropolitană, iar ei încă nici nu au primit cardurile”, a spus Andreea, o femeie din Iași.

Compania nu era pregătită pentru carduri

De fapt, problema era la un software, în ceea ce privește aparatele de programare. Astfel, compania a eliberat cardurile, însă, de fapt, acestea nu pot fi folosite în mod optim, deoarece clienții nu pot face validarea.

„Suntem în teste cu dezvoltarea, cei care se ocupă mi-au promis că se va rezolva situația în cel mai scurt timp. Deja am distribuit carduri la Valea Lupului și Miroslava și vom continua și în restul zonei metropolitane”, a transmis Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

A apărut un val de nemulțumiri din partea părinților și elevilor din Iași, după ce CTP a livrat cardurile electronice, deoarece sistemul nu funcționează.

Comentarii
  • In acceptiunea si spre bucuria controlorilor, asta e problema elevilor, nu a CTP-ului.

  • Pensionarii merg zilnic sa isi ridice cardurile astea si nimeni nu sta in gheretele alea sa spuna, sa faca ceva, sau sa afiseze un program ceva.

    Si pe site-ul CTP nu informeaza cu nimic despre cardurile pensionarilor.

    Comunicare mai slaba cu publicul ca la CTP, nu am vazut la nici o institutie.

  • Management de kakat la CTP, toată tehnologia e la pământ, ce pretenții să ai de la niște oameni care încă folosesc telefoanele cu butoane.

  • Ar trebui scoase toate gratuitatile, compania are datorii si sigur falimenteaza iar.

  • de ce sa te mai obosesti sa validezi, nici un copil cu ghiozdan nu va fi vreodata amendat.

  • înainte cand erau bilete, nu tot te plimbai prin vehicul să îl validezi ? În felul acesta îți plătești călătoria. Indiferent că este pe tramvai, pe autobuz, pe tren, pe metrou, sau orice alt mijloc de transport. Îți plătești călătoria prin validarea biletului.
    Că acuma a apărut tehnologie nouă și s-au inventat carduri, nu ne mai validăm biletul ?
    Și ca fapt divers, cardul funcționează pe aparatele de la radcom, care au banda cea mai largă (gaura pe unde iese hartia cand iti cumperi biletul din tramvai).

  • si vedeti că aceste carduri sunt valabile doar pe zonele care au fost emise.
    Nu poti folosi cardul de oras pe zona metropolitana.

  • Marius Temisan

    Inca exista aparate Radcom nefunctionale in autobuze si tramvaie. Oare cine a facut receptia lucrarilor? Ctp nu are oameni care sa verifice functionarea aparatelor? Cum de se permite sa iasa cu ele defecte in traseu? Ei emit carduri dar nu le functioneaza sistemul. Bun management si buni directori mai are Ctp in frunte cu Stoica. Au bagat atatea milioane de euro intr-un sistem de kkt si nefunctional in conditiile in care flota Ctp e la pamant

  • De ar fi asta singura problema. Problema este ca le dau defecte tehnic la strada doar ca sa aiba la numar mijloace de transport ca daca ar fi sa le dea pe bune in circulatie ar trebui sa circule doar Pesa si Bozankaya desi si alea au inceput sa aiba destule probleme mai ales cu climatizarea si cica sunt in garantie. Asta e valabil si la autobuze. Stau si ma intreb cateodata de ce Ctp are nevoie de 4 directori ca sa functioneze si toti sunt degeaba

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`