Prima pagină » Local » Probleme la Vamă! Polițiștii de Frontieră au descoperit mai multe nereguli

Probleme la Vamă! Polițiștii de Frontieră au descoperit mai multe nereguli

09 oct. 2024, 11:09,
în Local

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea, pe drumurile publice, un autoturism radiat din circulație de către autoritățile din Germania.

„În data de 08 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Foltești – ITPF Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localității Foltești, județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, marca Audi A4, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Germaniei, condus de un cetățean român, în vârstă de 47 de ani.
Existând suspiciuni cu privire la starea juridică a autoturismului și la autenticitatea documentelor prezentate la control, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora au constatat că autoturismul a fost radiat din circulație, de către autoritățile din Germania, că plăcuțele de înmatriculare sunt căutate fiind declarate pierdute/furate și că autoturismul nu deține asigurare valabilă.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt, comisar de poliție Sorin Ene.

Ansamblu rutier asigurat în fals, descoperit cu ajutorul aplicației eDAC

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului Poliției de Frontieră Zona Liberă Brăila efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român care a prezentat la controlul de frontieră o poliță de asigurare obligatorie falsă.

„În data de 08 octombrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul Poliției de Frontieră Zona Liberă Brăila – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean român, în calitate de conducător auto a unui ansamblu rutier alcătuit din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în România şi aflate în administrarea unei societăți comerciale.
La controlul de frontieră, șoferul a prezentat câte o poliță de asigurare obligatorie pentru vehiculele cu care se deplasa. În urma verificărilor efectuate în aplicația eDAC, colegii noștri au constatat că, pentru ambele vehicule din componența ansamblului în cauză, polițele de asigurare nu figurează în bazele de date, documentele prezentate fiind falsificate.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, pentru conducătorul auto, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun”, a precizat purtătorul de cuvânt, comisar de poliție Sorin Ene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`