Prima pagină » Actualitate » Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Dozele de vaccin au fost mutate de urgență
Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Dozele de vaccin au fost mutate de urgență

Probleme la centrul de vaccinare drive-thru din Capitală. Dozele de vaccin au fost mutate de urgență

12 mai 2021, 16:35,
BZI.ro, în Actualitate

O avarie la rețeaua electrică a oprit vaccinarea la centrul drive-thru din Piața Constituției, din Capitală. Abia joi dimineață se estimează că va fi rezolvată problema.

O pană de curent în zonă a intrerupt activitatea de vaccinare, de la centrul drive-thru din Piață Constituției. Dozele de vaccin au fost mutate de urgență la un alt centru, pentru depozitare.

În cursul zilei de miercuri, până să apară această problemă, au fost vaccinate peste 340 de persoane, asta în contextul în care, zilnic, erau vaccinate 600-700 de persoane.

Astfel, joi vaccinarea nu va începe la ora 8:00, asta pentru că dozele trebuie aduse înapoi la centrul de vaccinare drive-thru din Piața Constituției, odată reparată avaria.

Klaus Iohannis a anunţat că vor fi mai multe centre drive-through în România

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, joi 29 aprilie 2021, că se vor mai deschide şi alte centre de vaccinare drive-through în alte judeţe ale României. Această decizie a fost luată după ce preşedintele ţării a vizitat centru de vaccinare din Bucureşti.

„Bucureştenii vin să se vaccineze în număr mare, e foarte îmbucurător. Acest centru este un succes şi vor apărea cât mai multe de acest tip. La aceste centre se poate prezenta oricine, inclusiv cine e rezident la noi, inclusiv români din Diaspora”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că este foarte important ca această campanie de vaccinare impotriv Covid-19 să prindă mai multă viteză, deoarece imunizare este singura soluţie prin care puntem îndepărta pandemia.

„Este extrem de important ca această campanie de vaccinare să prindă din ce în ce mai multă viteză.Vaccinarea e singura cale de ieşire din pandemie şi îi încurajez pe toţi românii să se vaccineze, e o nouă fază a campaniei, unde nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocraţie, se poate merge la vaccinare cum se întâmplă la acest centru drive-through”, a spus, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

Au intrat în funcţiune centrele drive-through

În piaţa Constituţiei din Capitală a început vaccinare la primul centrul drive-trough din ţară. Cei care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus fără a avea nevoie de programare se pot deplasa la centreu de vaccinare din Piaţa Constituţiei. Cei care s-au hotărât să se vaccineze împotriva Covid-19 trebuie să completeze la triaj un formular şi ce este cel mai importnat este că trebuie să vină cu maşină proprie, taxi chiar şi uber.

Autorităţile îşi doresc să imunizeze în jur de 400 de persoane pe zi, programul centrului începând de la ora 8 dimineaţa. La faţa locului s-au făcut amenajări speciale, având o organizare bine pusă la punct pentru a evita aglomeraţia.

”Ne dorim ca acest tip de replicare să fie abordat la nivel național, o să fie și este un mecanism prin care se crește accesul la vaccinare al tuturor celor care poate au un program mai încărcat și le este dificil, nu știu în ce zi o să pice programarea la rapel, dacă vor fi în localitate sau nu. Așadar, pentru aceste persoane, această abordare este mult mai utilă, mult mai la îndemână. Vedem că sunt deja câteva zeci de persoane care așteaptă la vaccinare”, a declarat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *