Tot mai mulți români se plâng de răspunsul întârziat al operatorilor DSP, atunci când aceștia sunt conactați în vedere testării pentru COVID-19. Dintre aceștia, mulți se plâng că așteaptă mult să până să fie testați, că nu primesc rezultatele la timp sau chiar deloc.
Referitor la aceste probleme, operatorii au declarat simplu că au rămas în urmă cu anchetele.
Românii se plâng de lipsa de promptitudine din partea operatorilor DSP
În ultima perioadă, mii de românii ajung să se plângă de faptul că nu reușesc să dovedească faptul că au avut COVID-19, având în vedere că operatorii de la Direcția de Sănătate Publică deși contactați, au întârziat să vină sa-i testeze sau chiar nu au mai apărut deloc.
Acesta este cazul unui femei care a cumpărat un test covid de la farmacie pentru că se simțea rău. Ulterior, având în vedere că simptomele se agravaseră, nu a mai așteptat DSP ci a fost chemată o ambulanță a testat-o PCR și după dusă la spital fiind confirmată pozitiv.
Fiica acesteia însă nu a fost testată, rămânând singură acasă, în timp ce mama ei era la spital, cu toate că făcuse deja solicitare la DSP.
„În noaptea când eu eram în spital m-a sunat un echipaj. Au zis că pot veni. Copilul e acasă, dar e singur și eu sunt în spital. Au spus că revin a doua zi. Asta se întâmpla în ziua a 7-a. Nu au revenit. Din momentul ăla au dispărut”, a povestit o pacientă.
Rezultatul testului a venit după două săptămâni, fiind negativ
Când s-a întors după două săptămâni, femeia a primit rezultatul unui test negativ. Cerând explicații, aceasta a primit un răspuns răspicat nimeni neasumânu-și situația.
„Au zis că ei după ce le dau mai departe nu mai există. Au găsit un număr, mi-au zis să sun la ambulanța și să întreb ce s-a întâmplat cu numărul de înregistrare. Cei de la ambulanța au fost foarte defensivi, că nu e vina lor, că ei nu au primit solicitarea.
Eu am găsit nunărul de telefon de pe care fusesem sunată în noaptea aceea. I-am sunat. Au zis că s-a pierdut solicitarea și că vin în cursul nopții. A doua zi m-a sunat un echipaj. Pe 26 a venit echipajul pentru testare”, a mai adăugat femeia.
Întrebați despre această situație, oficialii de la Corona Forms a declarat faptul că sunt supraaglomerați, rămânând în urmă cu anchetele epidemiologice.
O ieșeancă a plătit o avere pe teste PCR pentru a putea să aibă grijă de mama ei din spital
Amintim un caz incredibil petrecut la Iași, unde o femeie pe nume Cornelia Bejan care a plătit 50 de mii e lei pentru teste PCR pentru a putea să-și viziteze mama în spital ca să o îngrijească. Aceasta a dat între 220-250 de lei pe zi. În cele din urmă, din nefericire, mama acesteia a murit, iar femeia afirmă că motivul decesului ar fi malpraxisul.
”Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele. Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama.
Nu încerc să îmi recuperez banii, sunt extrem de îndurerată de pierderea mamei. Asistenta a uitat să îi pună oxigen mamei și a murit în chinuri, sufocată. Durerea mea a fost imensă și nu mă mai interesează să recuperez nimic din acei bani” a povestit ieşeanca.
În privința persoanelor infectate cu COVID-19 și care refuză să dea toate informațiile autorităților de la Direcția de Sănătate Publică Iași, aceștia spus că se va desfășura o anchetă și vor fi intervievate mai multe persoane pentru a fi trase la răspundere.