Prima pagină » National » Probleme în pușcărie pentru Elena Udrea. Dezvăluiri făcute de avocata fostului ministru

Probleme în pușcărie pentru Elena Udrea. Dezvăluiri făcute de avocata fostului ministru

12 iul. 2022, 09:11,
în National

Regimul de penitenciar este greu de suportat pentru Elena Udrea. Întămpină din ce în ce mai multe probleme. Fostul ministru a slăbit 11 kg de când este după gratii, deoarece refuză să mănânce.

Elena Udrea vorbește zilnic la telefon cu avocata ei, cu ajutorul căreia ia fiecare decizie.

Situația din spatele gratiilor îi aduce mult stres și tristețe fostului ministru, care susține că este în închisoare pe nedrept.

Fetița Elenei Udrea nu știe că mama ei este în închisoare

Ce îi provoacă cea mai mare suferință Elenei este dorul de fetița ei. Din această cauză, a slăbit 11 kg, atât din cauza stresului, dar și pentru că Elena refuză să mănânce. Femeia vorbește cu copilul ei la telefon în fiecare zi, însă cea mică nu știe că mama ei se află în închisoare.

Avocata spune că au ales să nu îi spună situația reală în care se află mama ei, pentu că fata este prea mică pentru a înțelege. Elena a ales să îi spună copilului ei că este în străinătate, la muncă.

„E singurul mod de comunicare. Fetiţa nu ştie la acest moment că mama ei e în penitenciar. La vârstă este greu să explici. „Mama este în Italia la muncă”, invoca ceea ce se întâmplă cu atatea familii de români. Cum ar putea să ii explice de ce se afla în penitenciar? E greu de înțeles chiar și pentru noi juriştii de ce e în penitenciar”, a spus avocata Silvia Uscov.

Dezvăluiri făcute de avocata fostului ministru

Familia Elenei și avocata ei susțin că nu este legală condamnarea ei în spatele gratiilor. Silvia Uscov a declarat că este greu chiar și pentru ea, când se duce să o viziteze pe Elena:

„Cand esti într-o detenție nelegala, cum susținem noi, este foarte greu. Nu poți să accepţi o condamnare de la o instanţă nelegal constituită. E și departe de familie, nu-și vede fetita. E foarte greu. E în carantina. Şi eu cand mă duc la grefa este la fel. E foarte greu ”

Până să ajungă în spatele gratiilor în mod oficial, fostul ministru trebuie să stea în carantină. Elena se plimbă timp de o oră jumătate, în ficare zi. Are dreptul la o oră de vorbit la telefon, pe care trebuie să îl împartă între avocați și familie.

„Este foarte greu să faci o apărare prin telefon sau cateva ore pe saptămână cand te poți deplasa la penitenciar. Vorbim în fiecare zi. Trebuie să imparta cele 60 de minute la care are dreptul cu familia și cu avocatii. Vorbim zilnic, dar este greu, ce apărare poți să faci în 10 min la tel?”, a mărturisit avocata Elenei Udrea.

Elena Udrea este încarcerată în Ploiești, la Penitenciarul Târgușorul Nou, care este o închisoare destinată femeilor. Femeia va rămâne în carantină timp de 21 de zile, după care va fi închisă alături de celelalte deținute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *