Prima pagină » Actualitate » Probleme în paradis! Primarul PNL, Ciprian Ciucu, lansează critici dure la adresa Guvernului Cîțu
Probleme în paradis! Primarul PNL, Ciprian Ciucu, lansează critici dure la adresa Guvernului Cîțu

Probleme în paradis! Primarul PNL, Ciprian Ciucu, lansează critici dure la adresa Guvernului Cîțu

11 ian. 2021, 08:29,
George Cristian în Actualitate

Rând pe rând primarii PNL se revoltă pe Guvernul condus de Florin Cîțu. După ce Emil Boc a criticat anumite măsuri luate de Executiv, acum e rândul lui Ciprian Ciucu, primarul PNL al sectorului 6 să îşi exprime nemulţumirea.

Vorbim de faptul că acesta susţine că Guvernul ar trebui să se implice în campania de vaccinare. Guvernul le-ar fi delegat responsabilitatea acestei campanii dar nu le oferă absolut nicio finantere. Ciprian Ciucu consideră că Guvernul trebuie să se implice şi să le ofere primăriilor posibilitate de a deconta banii din pragul naţional de rezilientă

Ciprian Ciucu, primar PNL, lansează acuzaţii dure la adresa Guvernului Cîțu

Primarul PNL al sectorului 6, Ciprian Ciucu lanseză acuzaţii dure şi spune că este inadmisibil ca Guvernul Cîțu să traseze responsabilităţi dar fără nici cea mai mică intenţie de a ajuta. Vorbim de campania de vaccinare împotriva COVID-19, campanie de care trebuie să se ocupe fiecare primărie în parte:

”Tot acest efort doar în cârca primăriilor. Doar ne dă sarcini și responsabilități, fără să asigure și un oarecare buget” și a cerut ca aceasta să fie modificată, astfel încât povara financiară să fie mai corect distribuită. „Cred că Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, trebuie să se implice sau cel puțin să ne ofere posibilitatea să decontăm acești bani din programul național de reziliență”, a mai declarat Ciucu, pentru B1 TV.

Emil Boc este la fel de revoltat pe Guvernul Cîțu

Cum bugetul pe 2021 încă nu a fost adoptat, iar primăriile își adoptă oricum bugetul la 45 de zile după aceea, „ar însemna să luăm bani de la creșe, de la bursele pentru elevi, de la sănătate, de la spitale, de la iluminatul public pentru a aloca resursele aferente procesului de vaccinare și în aceste condiții, am cerut politicos, dar ferm în același timp, ca în această ordonanță de urgență pe care Ministerul Sănătății o pregătește să nu ignore problema finanțării”, a explicat Emil Boc la Digi24.

„Este un principiu larg, european recunoscut, că nicio sarcină nu poate fi atribuită în plus administrațiilor locale fără să-i acorzi susținerea financiară aferentă. Se pare că la Ministerul Sănătății acest lucru nu s-a înțeles suficient, noi de acest lucru am fost nemulțumiți și am sesizat Ministerul Sănătății pentru acest aspect. Toți primarii sunt extrem de dedicați să se implice și să susțină procesul de vaccinare, pe care îl considerăm de interes național. Ne dorim să fie o reușită”, a declarat primarul de la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *