Prima pagină » Local » Probleme cu încălzirea la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași! Părinte revoltat: „Copiii au stat în frig, cu geci pe ei! Al meu a făcut pneumonie” – GALERIE FOTO

Probleme cu încălzirea la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași! Părinte revoltat: „Copiii au stat în frig, cu geci pe ei! Al meu a făcut pneumonie” – GALERIE FOTO

30 nov. 2022, 02:00,
Denisa Pintilie, în Local

Din păcate, mai multe școli din Iași au probleme cu încălzirea în această perioadă, iar copiii sunt nevoiți să stea jumătate din zi, timpul pe care îl petrec la școală, în frig. Recent au fost probleme cu încălzirea la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași, unde mai mulți părinți au spus că micuții trebuie să îndure frigul. Directoarea a susținut că pentru două zile nu a fost căldură, pentru că cei care dau agentul termic au pus un anumit program de furnizare

În zilele de astăzi, o problemă des întâlnită în școlile din Iași este încălzirea. Prețurile la facturi sunt uriașe, energia electrică și cea termică fiind scumpite considerabil în ultima perioadă. Deși școlile din Iași utilizează energia electrică într-un mod responsabil, economie la căldură nu trebuie să se facă, deoarece copiii petrec o parte din timp în clase și au nevoie de toate condițiile pentru că, fiind mici, sunt predispuși mult mai repede la îmbolnăvire. Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași a avut probleme cu energia termică, dar, între timp, acestea s-au rezolvat, după spusele directoarei.

calorifer scoala

Într-adevăr și părinții au declarat că perioada în care n-a fost căldură a fost de două zile

Probleme cu încălzirea la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași! Silvia Turanschi: „Școala, fiind monument istoric, cu ziduri foarte groase, nu s-a încălzit suficient”

interior scoala

Vizibil deranjat, un părinte al cărui copil învață la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași a spus reporterilor BZI că școala nu are căldură, copiii sunt ținuți în frig și se îmbolnăvesc

Vizibil deranjat, un părinte al cărui copil învață la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași a spus reporterilor BZI că instituția nu are căldură, copiii sunt ținuți în frig și se îmbolnăvesc.

„Școala nu are nici măcar căldură, îi ține în frig, stau copiii cu cele mai groase geci la ore, îngheață de frig. Al meu a făcut pneumonie, săptămâna trecută a stat acasă. Spune că primăria nu le dă drumul la căldură. Am vorbit la primărie și au zis că de pe 5 noiembrie le-a dat drumul”, declară Ana C., părintele unui copil ce învață la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași.

Directorul instituției, prof. Silvia Turanschi, declară pentru reporterii BZI că a fost o problemă cu agentul termic, pentru că cei de la Prefectură au pus un anumit program de furnizare a căldurii. Temperatura a scăzut foarte mult pe timp de noapte, iar unitatea de învățământ nu s-a încălzit suficient.

„Noi suntem pe aceeași rețea cu cei de la Prefectură și ei au pus un anumit program de furnizare a căldurii. S-a întâmplat că nu erau la parametri potriviți, dar între timp am făcut demersurile, i-am anunțat și în momentul acesta livrează permanent agent termic, la temperatura potrivită, astfel încât școala să funcționeze bine”, spune prof. Silvia Turanschi, directorul unității de învățământ.

scoala primara „Gheorghe Asachi”

Reporterii BZI s-au deplasat la școală pentru a discuta cu directoarea despre cele întâmplate

Elevii, nevoiți să suporte frigul din clase

scoala primara „Gheorghe Asachi” Iasi

Directoarea a spus că pentru două zile nu a fost căldură pentru că cei care furnizează agentul termic au pus un anumit program de furnizare a căldurii

Directoarea Școlii Primare „Gheorghe Asachi” Iași a fost întrebată de reporterii BZI cât timp a existat problema, iar aceasta a spus că perioada în care nu a fost căldură a fost de două zile.

„Luni și marți (n.r. – 21 și 22 noiembrie 2022) nu am avut căldură pentru că în weekend a fost programul de sistare a agentului termic la o temperatură medie. Nu s-a sincronizat cu temperatura de afară. A scăzut foarte mult pe timpul nopții, până la 1 grad sau 0 grade, iar faptul că nu era agentul termic la temperatura potrivită s-a resimțit.

Școala, fiind monument istoric, cu ziduri foarte groase, nu s-a încălzit suficient, dar imediat ce am sesizat această problemă, în scris, la Termo Service, cei care furnizează agentul termic, și la Prefectură am avut răspuns pozitiv din partea lor și s-a rezolvat”, menționează directorul, prof. Silvia Turanschi, Școlii Primare „Gheorghe Asachi” Iași.

Și părinții au confirmat că perioada în care n-a fost căldură în școală a fost de două zile.

„Într-adevăr, copiii n-au avut căldură vreo două zile, dar n-a fost chiar așa grav”, spune Cornel S., părinte al unui copil ce învață la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași.

„Copiii mei au lipsit o săptămână pentru că au fost bolnavi. Am auzit și eu că ar fi fost probleme cu căldura”, spune un alt părinte ai cărui copii învață la Școala Primară „Gheorghe Asachi” Iași.

Din păcate, astfel de probleme continuă în unele unități de învățământ din Iași. Probleme cu încălzirea au fost întâlnite recent și la Școala Primară Nr. 2 Lunca Cetățuii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024