Prima pagină » Titlurile zilei » Problema locurilor de parcare, tot mai acută, la IRO Iași!  Spațiul existent nu este suficient nici pentru angajați, nici pentru bolnavi

Problema locurilor de parcare, tot mai acută, la IRO Iași!  Spațiul existent nu este suficient nici pentru angajați, nici pentru bolnavi

26 sept. 2024, 02:00, 9 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Problema locurilor de parcare este tot mai acută la IRO Iași, îngreunând astfel suferințele bolnavilor oncologici. Parcarea unității medicale nu este suficientă nici pentru angajați, darămite pentru bolnavi și aparținători lor.

În cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași a existat mereu o problemă cu numărul mic de locuri de parcare. Astfel, bolnavii trebuie să se chinuie să găsească un loc liber pe străzile din apropierea unității medicale și să spere că mașinile nu le vor fi ridicate sau că nu vor fi amendați.

Parcarea IRO Iași a devenit neîncăpătoare chiar și pentru medici: „Am căutat diverse variante”

Locurile de parcare, din cadrul institutului, sunt destinate angajaților, persoanelor cu dizabilități, iar pentru pacienți și aparținători rămân foarte puține. Mai nou, parcarea unității medicale a devenit neîncăpătoare chiar și pentru angajații spitalului, motiv pentru care o parte dintre ei aleg să parcheze pe Sărărie, la parcarea din cadrul Centrului de Screening sau la Centrul de Spitalizare de Zi.

„Situația a rămas aceeași. Locurile de parcare nu sunt suficiente, nici măcar pentru angajații spitalului, noi avem peste 1.000 de angajați, plus că mai sunt și medicii rezidenți care, o parte, vin la spital cu autoturismul propriu, la care se adaugă și mașinile furnizorilor. O parte din medici parchează la Centrul de Screening sau la Centrul de Spitalizare de Zi, iar apoi merg pe jos până la IRO. După-amiază și pacienții pot parca pe locurile destinate angajaților spitalului. Am căutat diverse variante, am discutat cu autoritățile, dar nici ele nu au cu ce să ne ajute. Am fi vrut să închiriem sau să concesionăm un teren pe care să amenajăm o parcare, dar nu am identificat unul”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institului Regional de Oncologie Iași.

Problema locurilor de parcare, tot mai acută, la IRO Iași!

Lipsa locurilor de parcare este un neajuns exprimat de pacienți și în chestionarele de satisfacție completate în decursul anului 2023.

„Parcarea în curtea spitalului, pentru a face deplasarea cât mai scurtă în condițiile în care merg greu, a fost împiedicată de portari”, a precizat un pacient în chestionarul de satisfacție.

De asemenea, aceștia s-au plâns și de faptul că accesul, în parcarea unității medicale, este direcționată de personalul de la pază.

„Alimentație care lasă de dorit. Parcare condusă de cei de la Security”, a fost recenzia unui alt pacient oncologic.

Reporterii BZI s-au deplasat miercuri, 25 septembrie 2024, la IRO Iași, unde au petrecut mai mult timp în parcare. Astfel, au putut constata că nemulțumirile pacienților nu sunt neîntemeiate. Pentru a pătrunde în parcarea unității medicale, bolnavii și aparținătorii trebuie să ducă o întreagă luptă de lămurire cu agenții de securitate. O astfel de situație s-a întâmplat și miercuri, în jurul orei 11.30, când o persoană își dorea să pătrundă în parcarea unității medicale pentru a prelua un pacient.

„Mi-au spus că pot intra să o preiau pe mama mea, dar e răspunderea mea unde parchez. Înțeleg că nu poți parca când e aglomerat și riști să blochezi, dar astăzi e destul de liber, ar fi trebuit să ne lase fără să mai existe tot felul de comentarii”, a declarat aparținătoarea unei paciente.

Problema locurilor de parcare este tot mai acută la IRO Iași, astfel că și angajații unității medicale își lasă mașinile la Centrul de Screening sau pe alte străzi din apropierea spitalului.

Comentarii
  • Problema locurilor de parcare de acolo a inceput in momentul in care un tantalau de la primarie a avizat constructia. Pacientii, angajatii si bastinasii din zona ar trebui sa isi parcheze masinile cu totii, in fata portii acelui tantalau.

  • Cine a aprobat infiintarea unui spital regional in centrul orasului este aun cretin, intr-o gasca de golani.

  • Toti functionarii vor sa fie in buricul targului. Sa vedeti ce o sa mai fie dupa darea in functiune a Procuraturii, a salii de sport a Universitatii si a scolii Junior, toate pe str. Sararie, unde nici acum nu ai loc sa parchezi….vai, ce-o sa mai radem,…ce o sa se mai lamenteze Chirica, acest Gaudi al Iasului, cum o sa ne mai indemne derbedeul sa mergem cu transportul in comun, transport total depasit de altfel si el…

  • Circulati cu bolt sau uber si mai lasati masinile acasa

  • Pana nu se da lege sa asigure spitalele un numar minim de locuri pt pacienti…tot ca ultimii viermi vor fi tratati.
    Indiferent cate locuri de parcare are spitalul 60-75% ar trebui sa fie pentru pacienti.
    2 locuri daca ai…lasa unul si pentru pacient. Nu vine manajerul si directorul si gata
    Doctorii de ce vin toti cu masinile si umplu parcarea de la iro? Trebuie sa plece rapid in turneu la urmatoarele clinici private dupa 30-40min de consultatii la stat?
    Rusine

  • Chiar daca s-ar construi mii de locuri de parcare, soferache tot moca pe trotuar sau banda unu va parca. Apoi se va plange ca-i grea viata de soferache.

  • Cred ca unii din angajatii spitalului ar putea circula cu taxiul sau alt mijloc de transport in comun , salarii au pe masura. Pentru un pacient sau ruda acestuia este mei greu .La cate masini sunt in Iasi ar trebui desfiintate trotuarele.Mergeti prin cartiere si vedeti cum se circula ca pieton.

  • Întâi nobilimea medicală și apoi pu…mea pacientală. Eroii dalbi ai…lor

  • La Sf. Maria e fix la fel. Managerul si doctorii au locuri rezervate si blocate in parcarea spitalului, pe banii pulimii. Pulime care isi paecheaza masinile printre blocuri, daca au treaba la spital.

  • Mi se pare de bun simt ca un angajat care sta in firma 6, 7, 8 ore , sau mai mult, sa aiba unde sa-si parcheze masina, in curtea firmei. De fapt, exista normative care stabilesc asta. Ce nu e normal, dupa mine, este ca pe langa locurile astea, ale angajatilor, daca e o unitate cu adresabilitate nu se impune, din faza de autorizare a constructie/activitatii, un numar, macar dublu de locuri de parcare pentru cei care vin. Si da, faptul ca in centrulk unui oras se autorizeaza constructia si functionarea uni centru regional, este o mare tampenie, aprobata de Primaria IAsi si toti superdesteptii de aici, si propusa de putici gen Ciuhodaru ca si el visa un centru de pana mea..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`