Prima pagină » Local » Proba ADN va clarifica totul în cazul „mortului-viu” din Iași! Urmează să fie deshumat cadavrul de la Costuleni!
Proba ADN va clarifica totul în cazul

Proba ADN va clarifica totul în cazul „mortului-viu” din Iași! Urmează să fie deshumat cadavrul de la Costuleni!

06 feb. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

În cazul „mortului-viu” de la Iași probele ADN vor clarifica totul. Urmează ca, în curând, persoana îngropată în cimitirul din Costuleni să fie deshumată. Probele ADN vor stabili dacă este vorba despre un bărbat din comuna Gorban, pe care familia l-a dat dispărut joi în jurul prânzului. Este vorba despre Marius Artene, un bărbat în vârstă de 57 de ani

Se pregătește deshumarea cadavrului îngropat la Costuleni. Anchetatorii vor prelua probe ADN pentru a afla dacă persoana decedată este un bărbat din comuna Gorban, dat dispărut joi de familie.
Având în vedere că persoana decedată este înhumată de câteva luni și se află în stare de putrefacție, recunoaștrea facială va fi imposibil de făcut.

Familia unui bărbat dispărut s-a sesizat după articolul apărut în BZI

Bărbatul îngropat în locul „mortului-viu” din Costuleni a fost identificat de către reporterii cotidianului BZI! După ce polițiștii s-au chinuit luni de zile să afle cine este cel îngropat acum la Costuleni, reporterii BZI au aflat că este vorba despre Marius Artene, un bărbat de 57 de ani din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, județul Iași. În urmă cu aproximativ 4 luni, acesta a plecat de acasă, pentru a munci la o stână. Rudele nu l-au dat dispărut până în acest moment pentru că ele știau că este plecat la stână. Marius Artene nu i-a mai dat vreun semn familiei sale. Din acest motiv, rudele ieșeanului au devenit îngrijorate și au văzut la un moment dat pe site-ul cotidianului BZI știrea referitoare la „mortul-viu” de la Costuleni.

În acel moment, membrii familiei lui Marius Artene au înțeles că ceva era în neregulă și că este posibil ca persoana îngropată în locul lui Gabiel Luca să fie ruda lor. Reporterii BZI le-au arătat rudelor lui Marius Artene o fotografie cu cel îngropat, iar acestea l-au recunoscut pe bărbat. Mai mult, ginerele lui Marius Artene a susținut că întreaga întâmplare este din vina autorităților și că el bănuiește că, la mijloc, ar fi vorba despre o crimă.

„Mortul-viu” de la Costuleni s-a întors acasă la parastas

În decembrie 2020, reporterii BZI au prezentat un caz incredibil. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost dat dispărut după ce a plecat de acasă. La scurt timp după ce s-a semnalat dispariția acestuia, polițiștii din Iași au găsit un cadavru. Familia ieșeanului dispărut a luat cadavrul găsit pe un câmp de oamenii legii și l-au îngropat creștinește. La 40 de zile de la înmormântare, bărbatul care ar fi fost îngropat a ajuns acasă. Gabriel Luca, din comuna Costuleni, a fost dat dispărut pe data de 25 octombrie 2020. Polițiștii au mers la familia acestuia, au luat declarații și au ridicat mai multe probe.

După câteva săptămâni, în localitatea Grozești a fost găsit cadavrul unui bărbat. Oamenii legii au luat legătura cu rudele lui Gabriel Luca, crezând că l-au găsit. Cadavrul descoperit a fost văzut de rudele lui Luca, iar membrii familiei au găsit ceva asemănări, cu toate că era îmbrăcat diferit. Într-un final, familia bărbatului a ridicat cadavrul de la IML Iași, i-au făcut priveghi și l-au îngropat creștinește.
Bărbatul „îngropat” de rude a precizat că a lucrat la o fermă. Când s-a întors acasă și a aflat că este declarat mort și chiar îngropat, a mers în bar și le-a dat de băut consătenilor.

Săteanul le cere judecătorilor să „îl învie”!

Gabriel Luca, bărbatul care a fost declarat mort, deși este viu, s-a adresat instanței de judecată. El le cere magistraților să constate în mod oficial că este în viață. Urmează ca judecătorii să descâlcească ițele cazului „mortului-viu” de la Costuleni. Până atunci, reporterii BZI au reușit să îl identifice pe cel care a fost îngropat în locul său, în persoana lui Marius Artene. Asta, în contextul în care polițiștii ieșeni s-au chinuit luni întregi pentru a descoperi care este adevărul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *