Prima pagină » Local » Proaspeții absolvenți de drept trebuie să știe asta! Decanul Baroului Iași a făcut anunțul important pentru cine se visează avocat

Proaspeții absolvenți de drept trebuie să știe asta! Decanul Baroului Iași a făcut anunțul important pentru cine se visează avocat

25 iul. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Anunț important pentru proaspeții absolvenți de drept! Decanul Baroului Iași, avocatul Tudor Duca, a transmis că înscrierile pentru examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2022, vor avea loc începând cu data de 1 august. Pe lângă actele necesare în vederea participării la examen, candidații vor trebui să plătească și o taxă de 1.400 de lei.

Decanul Baroului Iași a făcut un anunt important pentru proaspeții absolvenți de drept. Începând cu luna august, se dă startul înscrierilor pentru susținerea examenului de barou ce este programat pe data de 18 septembrie 2022. Cei care aspiră la titlul profesional de avocat stagiar vor trebui să își demonstreze cunoștințele dobândite de-a lungul anilor de studiu în cadrul facultăților de drept. Ieșenii care doresc să intre în această profesie vor face un drum la București pentru a participa la examen.

 o persoana care scrie pe laptop

Înscrierile pentru examenul de primire în profesia de avocat se vor face online

Vești importante pentru proaspeții absolvenți de drept

o persoana care scrie pe niste foi

Proba prin care vor trebui să treacă participanții va consta în evaluarea cunoștințelor juridice din 5 materii studiate în cadrul Facultăților de Drept

Decanul Baroului Iași, avocatul Tudor Duca, a transmis informații ce privesc participarea la examenul de barou din sesiunea septembrie 2022. Candidații au timp până pe 26 august 2022 să își depună cererile de înscriere, însoțite de actele necesare pentru a participa la examen. Aceștia trebuie să atașeze cererii copii de pe certificatul de naștere, de pe actul de identitate, diploma de licență în copie legalizată ce a fost obținută după anul 1995, certificatul de cazier judiciar, o adeverință de la medicul de familie, un certificat de evaluare psihiatrică și dovada plății taxei de înscriere. Suma necesară pentru participarea la examen este în valoare de 1.400 de lei. Participanții nu vor fi nevoiți să se prezinte personal pentru depunerea acestor documente deoarece vor putea fi transmise doar online.

Anunțul nu se adresează doar tinerilor care au absolvit recent facultatea, ci și persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

Examenul va avea loc la București. în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

 o persoana cu un dosar in mana si un clipboard

La examen vor putea participa și persoane care au promovat examenul de definitivat în alte profesii juridice

Sesiunea trecută a examenului de intrare în Barou, un dezastru pentru ieșeni

sediul Baroului Iasi

Baroul Iași a primit doar 13 noi avocați în urma sesiunii din aprilie 2022

Anul acesta, a mai avut loc o sesiune a examenului de primire în profesia de avocat, ce s-a desfășurat în luna aprilie, în cadrul Facultății de Drept a Universității din București. Formatul testului a fost de tip grilă și a avut 100 de întrebări din Drept Civil, Drept Penal, Drept Procesual Civil, Drept Procesual Penal și Organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Condițiile ca participanții la examen să fie promovați au fost rezolvarea corectă a cel puțin 70 de întrebări, cu cel puțin 10 puncte obținute la fiecare disciplină. După soluționarea contestațiilor și publicarea rezultatelor finale, s-a constatat că, la nivel național doar aproximativ 25% dintre candidați au reușit să treacă examenul. Dintre cele 1.167 de persoane participante, numai 285 au promovat.

În județul Iași, lucrurile nu au stat mai bine. 58 de ieșeni s-au înscris la acest test important, însă doar 13 au avut succes în demersul lor de a deveni avocați stagiari. Cel mai bun rezultat înregistrat pentru Iași a fost de 82 de puncte din 100.

Acum, proaspeții absolvenți de drept au șansa să intre în profesia pentru care s-au pregătit 4 ani, în sesiunea din septembrie.

Comentarii
  • Informati si despre contributiile profesionale minime lunare platite de catre avocatii stagiari, media lunara de dosare repartizate avocatilor stagiari si media castigurilor lunare rezultate din acestea, taxa de inscriere in barou in cazul promovarii examenului, faptul ca dupa 2 ani urmeaza sustinerea examenului de definitivat si taxele aferente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`