Prima pagină » International » Proaspăt reales președinte, Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii – VIDEO

Proaspăt reales președinte, Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii – VIDEO

27 apr. 2022, 15:59,
în International

Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii în timpul vizitei într-o piață de la periferia capitalei Paris, fără a fi însă lovit direct. Această vizită în piața din Cergy a fost prima ieșire printre francezi a lui Macron după ce a obținut al doilea mandat de președinte.

Emmanuel Macron atacat cu roșii 

Incidentul a avut loc în timpul plimbării sale pe culoarele aglomerate ale unei piețe din prefectura Val-d’Oise

Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii

Președintele francez Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii cherry în timp ce discuta cu cetățenii care au venit să îl întâmpine. Șeful statului a scăpat și nu a fost lovit, echipa sa de securitate deschizând repede o umbrelă.

Incidentul a avut loc în timpul plimbării sale pe culoarele aglomerate ale unei piețe din prefectura Val-d’Oise, vizită pe care Palatul Elysee nu a anunțat-o decât miercuri dimineață, 27 aprilie.

Proaspăt reales în funcția de președinte, Emmanuel Macron, a reușit să se impună duminică în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze în fața candidatei de extremă dreaptă, Marine Le Pen.

Ambii candidați la președenția Franței s-au dovedit a fi bine pregătiți

În contextul alegerilor ce abia s-au finalizat, amintim că liderul de la Paris, Emmanuel Macron a venit la dezbatere decis să o pună pe adversara sa faţă în faţă cu contradicţiile programului ei electoral.Însă, pe de altă parte, Marine Le Pen a tras învăţămintele prestaţiei catastrofale din urmă cu 5 ani şi a venit mai bine pregătită.

”Ajutor pentru Ucraina? Bineînţeles. Ajutor umanitar pentru Ucraina? Bineînţeles. Ajutor financiar pentru Ucraina? Bineînţeles. Ajutor cu materiale pentru apărare? Da, bineînţeles”, a afirmat candidata de extremă dreapta.

Când discuţia a abordat subiectul invaziei ruse asupra Ucrainei, divergenţele au atins punctul culminant. În timp ce Marine Le Pen se opune sancţiunilor la adresa Rusiei, Macron sustine ca Vladimir Putin a fost finantatorul ei.

”Mai întâi, am luat notă de poziţia doamnei Le Pen, care nu corespunde poziţiei pe care partidele europarlamentare o susţin, fie că este vorba de protejarea ucrainenilor care vin pe teritoriul nostru, precum şi asupra sancţiunilor suplimentare din primul pachet, fie de ajutorul pentru Ucraina faţă de care vă opuneţi, mă refer la ajutorul financiar”, a spus Macron.

”Este fals”, a reacționat Le Pen. Liderul de la Paris nu a fost de acord: ”Nu, este adevărat, doamnă Le Pen”, a răspuns Macron. Candidata de extremă dreaptă a insistat că ”este fals!”.

Emmanuel Macron despre războiul din Ucraina

Totodată, Emmanuel Macron, şi-a justificat joi, 14 aprilie, decizia de a nu folosi cuvântul genocid împotriva lui Vladimir Putin spunând că „escaladarea verbală” „nu va ajuta Ucraina” şi i-ar putea antrena pe occidentali să intervină.

În opinia șefului de stat francez, „statele care consideră că este un genocid trebuie să intervină prin convenţiile internaţionale. Asta vor oamenii? Nu cred”, pentru că asta ar însemna „a deveni cobeligerant” al conflictului.

„Trebuie ca toată lumea să ştie să-şi păstreze raţiunea, nu ajută Ucraina a intra într-o escaladare verbală fără să se tragă toate consecinţele. Păstrez aceeaşi linie de acţiune: să facem totul pentru a opri acest război, să fim alături de ucraineni, să avem în continuare măsurile de solidaritate şi să lucrăm pentru a găsi pacea şi a ne proteja compatrioţii de război ”, a avertizat Emmanuel Macron.

Amintim că proaspăt reales președinte, Emmanuel Macron a fost atacat cu roșii în timpul unei vizite de la periferia capitalei Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *