Prima pagină » Titlurile zilei » Priviți-l pe acest puști și țineți-l minte. Este din Iași și nu are adversar la box: „Tata mi-a spus, înainte să moară, că trebuie să ajung campion mondial” – FOTO

Priviți-l pe acest puști și țineți-l minte. Este din Iași și nu are adversar la box: „Tata mi-a spus, înainte să moară, că trebuie să ajung campion mondial” – FOTO

13 apr. 2024, 02:00, 15 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Flavius Mărgineanu este puștiul din Iași care nu a avut adversar la box la Cupa României. Băiatul vrea să ajungă campion mondial, după ce tatăl său l-a dus pentru prima dată în sala de antrenament

Flavius Mărgineanu a călcat prima dată într-un ring de box după ce a fost îndrumat de tatăl său. Băiatul vrea să își îndeplinească cel mai mare vis acum, adică să devină campion mondial. Fiind conștient că pentru acest lucru este nevoie de multă muncă, acesta petrece câte 3 ore pe zi în sala de antrenament.

Puștiul din Iași nu a avut adversar la box

Flavius s-a apucat de box după ce tatăl său l-a dus pentru prima dată într-o sală de antrenament. La vârsta de doar 10 ani, și-a pus mănușile și s-a apucat să lovească sacul de box. Din păcate, tatăl său, Doru, nu a mai apucat să îl vadă cum câștigă medalia de aur, deoarece a suferit un infarct când puștiul avea 10 ani.

„În 2019, tatăl meu m-a dus la box și mi-a spus că am potențialul să ajung campion mondial. El și-a dorit foarte mult asta pentru mine, iar de atunci am început și eu să mă îndrăgostesc de acest sport. Din păcate, tatăl meu a murit la câteva luni de atunci, din cauza unui infarct. Totuși, asta m-a făcut mai puternic și vreau să îi duc visul mai departe și să devin campion mondial. Mereu am cuvintele lui în cap și mă ajută să mă motivez”, își amintește Flavius Mărgineanu.

Ajuns la vârsta de 15 ani, antrenorul său a decis că este timpul să participe la prima competiție oficială. Flavius nu a avut adversar și a câștigat medalia de aur la Cupa României la box. Băiatul se antrenează la Tornado Fight Gym, sub îndrumarea antrenorului Marian Chiriac.

„Luna trecută, am participat la prima mea competiție oficială, am reușit să câștig medalia de aur la Cupa României. Automat, m-am calificat și la Campionatul European de Juniori și acolo mă gândesc tot la primul loc. Eu nu plec niciodată cu ideea că poate prind podiumul, eu vreau primul loc și mă motivez așa. Când am luat medalia la Cupa României, m-am gândit, prima dată, la tatăl meu, că am reușit. Mama mea e mai emotivă, mereu plânge când trebuie să lupt, dar mă ajută foarte mult și mă susține”, povestește Flavius.

Tânărul de 15 ani a învățat să își organizeze timpul, însă cel mai important pentru el este antrenamentul. Nu lipsește niciodată de la program și merge și la toate orele de la școală.

„Prietenul meu este sala de antrenament, nici nu prea am timp să ies, zilnic fac antrenament câte 2-3 ore. Cu antrenorul meu mă înțeleg foarte bine, este prietenul meu și, în unele cazuri, ca un tată. Sfaturile sale m-au ajutat enorm nu doar în box, ci și în viața de zi cu zi. Desigur că nu vreau să neglijez nici școala, încerc să învăț cât de bine pot. Sunt în clasa a VIII-a, am și Evaluarea Națională anul acesta, dar sunt sigur că o să mă descurc”, a precizat tânărul sportiv.

Flavius Mărgineanu: „Fratele meu vitreg este boxer în Grecia”

Flavius Mărgineanu și tatăl său

Victoria de la Cupa României i-a dedicat-o tatălui său

Băiatul a învățat să se descurce în viața de zi cu zi datorită sportului și nu se lasă acaparat în dispute. Pentru el, viața de sportiv este cel mai important lucru.

„Am învățat la box să îmi controlez emoțiile, evit cât de mult pot bătăile și scandalurile, când văd astfel de situații plec. Mai sunt unii care te provoacă, însă nu merită asta, eu am un plan și îmi văd de viața sportivă, nu mă las atras în astfel de dispute”, a spus băiatul.

Recent, Flavius a avut un șoc când a aflat că mai are un frate care trăiește în Grecia, ce, de asemenea, practică același sport.

„Acum câțiva ani am aflat că am și un frate vitreg din partea tatălui meu. El stă în Grecia, are 18 ani și am aflat că este și el boxer, însă nu m-am întâlnit cu el vreodată și nici nu am vorbit. Oricum, în ring nu avem cum să ne întâlnim, deoarece este interzis ca doi frați să se lupte între ei”, a mai transmis Flavius Mărgineanu.

Nu renunță la visul său

Pentru Flavius, obiectivul cel mare este să devină campion mondial, iar la Jocurile Olimpice din 2028 vrea să vină cu medalia de aur acasă.

„Acum, mă antrenez din greu pentru Campionatul European de Juniori, însă obiectivul meu este să particip la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, vreau neapărat o medalie și de acolo. Luptătorul meu preferat este Gervonta Davies, el este idolul meu. Lovitura preferată este croșeul de stânga, eu sunt dreptaci, dar lovesc bine și cu stânga, iar adversarii nu se așteaptă la asta”, a încheiat Flavius Mărgineanu.

Antrenorul are numai cuvinte de laudă la adresa băiatului și îl vede ca pe un fiu.

„Este foarte talentat, are potențial să ajungă foarte mare, doar că trebuie să muncească. De 3 ani și ceva mă ocup de el, de când a fost nenorocirea cu tatăl său am foarte mare grijă de el. Este calm, respectuos, un băiat care se descurcă. Acum, ne pregătim pentru Campionatul European, care va avea loc în Serbia”, a spus Marian Chiriac, antrenorul lui Flavius.

Puștiul din Iași nu vrea să se oprească până când nu-și va îndeplini visul în box, adică să devină campion mondial.

Comentarii
  • Esti o comoara, copil frumos! Sa nu uiti nicioda de visul tau, pentru ca el te va duce foarte departe..!

  • Felicitări, copil minunat!Ești un erou!

  • Copil frumos, învață, învață, învață … excelează intelectual…nu/ si fizic.

  • La fel i-ati laudat si pe corduneni, mari olimpici iar dupa…

  • Totul e frumos la început si se termină tragic când statul roman nu mai face nimic pentru acești sportivi. Dacă se câștiga bine ca in alte state civilizate, acești sportivi de performanta nu deveneau „mascarici” ca Morosanu si mulți alții. Sau interlopi/bodyguarzi la smecherii cu bani. Nu vedeți ce maimuțăreala face Moroșanu/Iftimoaie/Smărăndescu la TV? Dacă sunt toti sportivi de performanta, campioni mondiali, de ce se înjosesc la TV? 🥹 Pentru bani. Deci, mai devreme sau mai târziu acest tânăr poate deveni campion mondial, dar nu in felul in care își imaginează.

  • @Mda – de ce ar trebui sa plătească cetățenii din taxe … prostii de genul boxului … Etc. Multi stau cu mîna întinsă și așteaptă să le de-a statul … munciti oameni buni … nu profitați de pe urma plătitorilor de taxe pentru … hobby-urile personale.

  • Nu e chiar așa bun

  • Bravo! Felicitari campionule! Felicitari si antrenorului! Ne mandrim cu voi!

  • @Ghj – Dar de ce fraierii ca noi ar trebui sa plătească mii de euro parlamentarilor care nu aduc nici macar un beneficiu acestei țări si dorm prin parlament? Din taxe si impozitele noastre au averi colosale.

  • Interesant fel de a-si tine degetele mainii drepte, in timp ce cu stanga ne arata medalia! Ce-o vrea sa transmita? In rest, fiecare cu alegerile lui. Boxul e o porcarie. Sahul e altceva. Pentru sah iti trebuie creier. Pentru box, popice, volei si alte alergari, nu. Scrieti, dom’le, despre copii care au castigat premii la olimpiade de matematica, dd fizica, de chimie! Nu despre fugarici, saritori cu prajina, boxeri si alergatori dupa mingi de toate marimile!

  • Sportiv amator

    @don dan E roker , sau vrea sa se faca cand ajunge mare ! O parere strict personala ; cei care nu sant in stare sa exceleze prin învățătura/ sa -si castige paiinea cum se zice cu capul , se apuca de sport ! Sant adeptul sportului, dar amator, strict pt sanatate, dar ca sa-ti cari pumni in cap, sa alergi, etc cativa ani , apoi sa astepti ,, pensie viageră de la stat ” mi se pare lipsă de respect față de cei care chiar au muncit o viață ( pe bune )!

  • Bravo! Nu băga în seamă toți asistații social din Iași din comentarii. Ține-te de sport și fă performanță, iar când vei fi jos, adu-ți aminte că poții fi cel mai bun.

  • Cum puteți să dați așa comentarii despre un copil care muncește pentru visul său.Pe acești copii ar trebui sa ii susțină țara,nu contează dacă muncește fizic sau psihic,și cu siguranță că sa ajungi bun depui efort și psihic.Nu mai puteți de răutate.Bravo copile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`