Prima pagină » Titlurile zilei » Priviți imaginile! Manevre folosite de polițiștii rutieri, în Iași, pentru atingerea „normei” de amenzi? Două personaje ce par a fi pe mână cu agenții, în acțiune – FOTO/VIDEO

Priviți imaginile! Manevre folosite de polițiștii rutieri, în Iași, pentru atingerea „normei” de amenzi? Două personaje ce par a fi pe mână cu agenții, în acțiune – FOTO/VIDEO

07 nov. 2023, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Un ieșean susține că oamenii legii ar apela la metode nu tocmai ortodoxe pentru a putea suspenda permise de conducere. Există manevre folosite de polițiștii rutieri, în Iași, pentru atingerea „normei” de amenzi?

În posesia redactorilor BZI a ajuns o înregistrare video în care un șofer oprit de polițiști pentru că nu a acordat prioritate de trecere unor pietoni a făcut o mică analiză care ridică serioase semne de întrebare. Șoferul susține că are dubii în ceea ce privește firul întâmplării. Pe scurt, acesta crede că polițiștii au folosit două persoane drept „momeală” pentru ca șoferii să nu aibă timp să dea prioritate.

„Opresc, trec pietoni din ambele părți, la care din partea dreaptă se întorc 2 persoane și o iau la fuga spre trecerea de pietoni! Dacă urmărim pe cei 2 pietoni de la început, se îndreaptă dintre Independenței către rond și trec de trecerea de pietoni, neavând intenția de a traversa. În timpul în care trec de marcaj, unul din ei supraveghează trecerea, întorcând capul din când în când, și la un moment dat se întorc și o iau la fugă spre trecerea de pietoni. Care era motivul să o ia la fugă? Niciunul, de ce?

Pentru că trecerea nu era semaforizată, să ne gândim că se grăbeau să prindă culoarea verde! Pe partea cealaltă nu se afla nicio stație de tramvai sau al altui mijloc de transport în comun! Nici asta nu stă în picioare! Atunci care era motivul? Dacă urmărim mașina poliției, se afla la distanța în care nu putea constata nici personal, nici printr-un alt mijloc. Să fie așa de mare coincidență”, a spus șoferul.

Ciudat este faptul că agenții ar fi trebuit să-i sancționeze pe tinerii care au alergat spre trecerea de pietoni, conform legii. Chiar dacă se angajează în traversarea străzii prin loc permis, asta nu înseamnă că pietonii nu au obligații.

Manevre folosite de polițiștii rutieri, în Iași, pentru atingerea „normei” de amenzi?

Agentul care l-a oprit pe șofer pare a fi chiar Adelin Mihalache, „milițianul” care stătea ascuns în pădure, în zona Bucium, pentru a înregistra șoferii care circulă cu viteză. Să fie unii agenți de poliție atât de disperați încât să apeleze la orice metodă pentru a suspenda permise de conducere? Posibil. Imaginea Poliției Române este știrbită de unii dintre „milițieni”.

Nu spune nimeni că șoferii care încalcă legea nu trebuie sancționați, însă poate ar trebui pus accent mai mult pe prevenire. Poliția Rutieră, din păcate, a ajuns să fie reprezentată de personaje care se cred Dumnezei atunci când sunt în uniformă. Limbajul pe care unii polițiștii îl folosesc este unul de-a dreptul incredibil și parcă tot ce vor să demonstreze este faptul că „Miliția” nu a dispărut, ci este într-o continuă transformare. Șeful Biroului Rutier Iași, Adrian Ciopraga, ocupă această funcție de doi ani și se pare că periodic își trimite subalternii în diferite zone ale orașului pentru a da sancțiuni.

Trebuie ca statistica să iasă mai bine decât anul trecut, adică numărul de sancțiuni, de permise ridicate sau de certificare de înmatriculare reținute să fie mai mare. Dacă există sau nu manevre folosite de polițiștii rutieri, în Iași, pentru atingerea „normei” de amenzi rămâne de văzut.

Comentarii
  • Este o metodă mizerabilă a Poliției rutiere nu numai la Iași ci în toată țara și de ani buni.
    Am pățit – o și eu la Vaslui cu polițistul zbir Mihai Vizitiu.
    L-am rugat frumos să mă ierte, aveam soția bolnavă de cancer (acum e putreda) și nu vroiam să – i dau vestea că mi s-a suspendat permisul și am primit o amendă consistentă.
    Polițistul nici n-a vrut să audă!
    Peste 2 ani Dumnezeu nu l-a iertat pe polițist pentru măgăriile făcute.
    A plătit cu vârf și îndesat.

  • Cititi oug 195/2002 si hg 1491/2006 ! , restul sunt baliverne de cocalari cu permis !

  • IPJ ar trebui să va6dea in judecată dra cum nu au coloană…

  • Mergi si fa plangere contraventionala

  • Se vede clar pe filmare abuzul, nu este contravenție. Mergi în instanță cu filmarea și cere daune consistente.

  • Cu cine plm ai făcut școala?

    Du-te și preda permisul, lasă stourile astea bizonule.

  • Bombardierule, daca nu dai prioritate mai ai si gura mare.
    Mars si preda-ti permisul, nu are voie lumea sa mai treaca strada, ca te grabesti sa-ti iei tu cafea de 1 leu de la aparate?

  • Se vede clar in filmare ca e treaba ”aranjata” !, politistii din masina de dupa masinile parcate acolo nu aveau nici o sansa sa poata vedea vreodata ceva la trecerea de pietoni de dupa curba si bloc ! altcineva ascuns le transmitea ”fapta” ! , oricare dintre voi astia dastepti care fluierati de pe margine vo luati in freza la faza asta !, oricit de profesionisti va credeti !

  • Preda permisul și ia-ti o bicicleta…furi curent și tu și ziariștii lu peste

  • Presa pe spaga

    Haidați mă!Veniți cu înregistrați din luna aprilie 2019, după 4 ani???Aveți de reîncălzit ciorbe de 2 lei?

  • Astia de la rutiera sunt niste taranusi fara scoala, fara educatie si fara bun simt!! Daca nu stiu decat sa amendeze si sa ia permise, ce sa faca altceva? Nu ati avut ocazia sa cunoasteti vreunul? Sa vedeti ce prostalani sunt? Gunoaie de oameni!

  • Doi magari de la rutiera : Comandaru Dragos si Sgiian Alexandru Eduard ! Niste din aia !! 🙂

  • Pe 10 ani ti-as lua permisul. Ai inceput rularea cand inca femeia care traversa spre Lapusneanu nu terminase de traversat…aia 2 care veneau alergand spre trecere (platiti de extrateresti, fbi, cia…sau alte conspiratii) ai avut timp sa ii vezi berechet…si indiferent de motivul pentru care veneau alergand…trebuia sa le dai voie sa traverseze. La trecere chiar s-au oprit…nu au alergat in continuare.
    Bye bye permis…pe buna dreptate.

  • Se vede CLAR ca in timp ce oamenii traversau, TU continuai cu masina sa inaintezi pe ZEBRA……….deci…

  • La cat e de aglomerat orasul, cu semafoare nesincronizate si unele foarte prost semnalizate, nu se impunea luarea permisului pt atata lucru, sa stau dupa fiecare pieton care e la 3 benzi distanta inseaman blocarea orasului. militienii fac la fel, am vazut in trafic, nu dau prioritate desi nu sunt in misiune. Pentru un oras foarte aglomerat in care stai foarte mult in trafic nu e normal sa iei permisul pt atata lucru. Doar daca esti neted pe creier.

  • Data viitoare sa iei o pizza in masina, sa o ai cu tine sa o dai la baieti sa te ierte, ca pentru unii asa sunt ei muma.

  • Gigele, nu pietonii iti blocheaza orasul, ci toti taranetii care vor sa circule cu masina si pana la chioscul de peste strada.

  • cocalare, femeia inca era pe trecere cand miscai masina, permis suspendat pe viata la cat de prost esti.

  • La ZEBRA, cand ai pietoni se OPRESTE MASINA, nu se continua inaintarea ca si cum ii fugaresti– de asta am vazut oameni in varsta sau copii care la apropierea unei masini, de frica, FUG pe zebra.

  • Bravo POLIȚIA ROMÂNĂ! Trebuie cât mai multe astfel de acțiuni. Oligofrenii deținători de permis care nu acordă prioritate pietonilor, să stea pietoni, poate așa vor învăța.

  • Politia astepta ,,clienti”in statia de taxi ,si cum nimeni nu vroia sa mearga cu ei au iesit sa si ,,racoleze ” direct din strada !

  • Antiminciuna

    Ma adresez direct celor cu școala profesională in construcții si totuși angajați prin diferite relații la Politie, care intervenți prin a comenta si a trata cazul superficial cum tratati toate cazurile de obicei . Cunosc speța la care ziaristul, reporterul ce-o fi el, in cazul prezentat,a uitat nu stiu din ce motiv, sa specifice faptul ca ; pilosul polițist scrie cu totul altceva in procesul verbal!! Denota faptul ca era un aranjament al celor de la miliție!!

  • Naționalist

    Nu ai de oferit nimic! Fă-te polițist!
    Nu ai nimic in cap, Fă-te polițist !
    Daca nu doare prostia si nu te aude nimeni, Fă-te polițist!
    Roby din Las Fierbinți va reprezintă categoria voastră de inteligenți!

  • 1. Înaintezi spre pieton când se află în fața ta, îl agresezi. Toți cei 4 care ți-au trecut prin față s-au simțit împinși.
    2. Pietonii raționali au fugit spre trecere pentru că au văzut mașinile oprite pe cele 3 benzi, era o șansă pentru ei de a traversa în siguranță.
    Pentru prima infracțiune, polițistul ar fi trebuit să-ți dea avertisment. La trecere cu pietoni pe zebră și probă filmată de tine poți scrie articole.

  • Glasul adevărului

    Cand ai telefon moștenire de la bunica ,si vrei sa-ti aperi colegii nu ai cum sa vezi clar cele întâmplate . Eu văd ca pietonii in cauza trec de zebra, cel din partea dreapta întoarce capul din cand in cand sa găsească momentul cand sa se întoarcă si sa o ia la fuga înapoi! Asta vezi daca-i urmărești pe cei 2 de la începutul filmării, dar na….. cine-i prost si nu știe spune ca asa trebuie sa fie!!!

  • Mai pui si filmarea pe net ca sa fii sigur ca ramai fara carnet. Asta inseamna sa fii mafiot.
    Pt. <>: 1,2,3,4 benzi…cate or fi pe sensul tau de mers…trebuie sa astepti pietonul sa treaca. Nu se blocheaza nici un oras…stai fara grija. Nu iti convine…cereri/petitii la primarie pentru semafor. Sunt complet de acord ca ar trebui puse semafoare la toate trecerile cu 3 benzi pe sens pentru siguranta pietonilor…tocmai din cauza astora ca tine care crede ca pot accelera…ca doar pietonul era pe banda 1 si el pe 2.
    Sau schimba tara si lasa-ne sa „blocam” si „deblocam” noi orasul asta.

  • @glasul fără permis

    În instanță ai fi avut șanse cu ghinioanele alergătoare. Nu poți incrimina polițistul pentru 2 gușteri care aleargă invers.
    Ce vei spune despre agresarea celor 4 pietoni de pe trecere? Problema la tine este conduita în trafic, agresezi și crezi că e normal.
    Cine-i prost și nu se uită la pietoni rămâne fără permis și dă din gură pe net.

  • deci neacordare de prioriate la pietoni + ca te ai incadrat aiurea pe benzi de 3 ori si tot politia e de vina ca te a vazut?:)))

    A suparat tare baiatu asta de si cand isi face treaba incercati sa l face ti de cacat ai mai si postat video din masina sa ne convingem si noi ca defapt el are dreptate si toata sharada asta e o incercare de defaimare a politistului

  • Lăsați comentariile, că doar polițiștii sau ,,milițienii,, moștenesc apucăturile foștilor…cel mai corect era Diuță de la rutieră.

  • Procesul verbal de contraventie e nul, pentru ca politistul rutier nu se afla intr-un boschet la momentul constatării, așa cum e regulamentar.

  • Vai de capul vostru, cu articolele voastre făcute la comanda

  • Imagini din 1900 toamna

  • Bun, multe comentarii de la oligofrenii din poliție pe aici, dar din păcate OP o căzut de prost, erau la trecere când ai plecat de pe loc, nu te scuza nimic, stai liniștit în Piatra Neamț sau Harghita îți stă omu’ la trecere și calcă “fix” în momentul când tu ești lângă trecere dacă oprești bineînțeles nu trece😂, da, sunt jeguri în poliție dar nu toți, sunt și polițiști ok, și cel mai probabil aia 2 sunt ori agenți ori în tutelă și fac ce zice sefu, dați-le crezare….btw nu uitați să îi iubiți pe ai de la 2:15, pt ca și îngerii au demonii lor 😂✌️

  • asta era manevra lui Robi Barabas mancatorul de pizza si de kkt, prin Tatarasi la Flux(FLora) la 2 Baieti, si in Metalurgie acolo unde nu sunt semafoare , aveau niste baitasi care rasareau pe trecerea de pietoni cand nu te asteptai.Idiotul ala a luat multe permise aiurea sa-si faca norma, acum da cu subsemnatul si nu stiu daca va mai reveni in sistem;vorba aceea ,, sa se intoarca cand va veni mama de la groapa, NEGHIOBULE !

  • Romania este tara cu cele mai multe accidente rutiere Victime,majoritatea din cauza șoferilor

  • persoana in cauza sa anunte DNA scurt si la obiect

  • Da luați-vă de Razvan Filip care are logodnica lui servis auto și ii face lui sefu lui D Șoric mașina mocca iar daca faci reclamatii la mizeria aia de servis te amenința cu bărbatul eu ca îți ea permisul și nu are nimeni nimic ce săi facă !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024