Prima pagină » Actualitate » Prioritate la vaccinarea anti-Covid-19 pentru elevii peste 16 ani. Declaraţia dr. Valeriu Gheorghiţă
Prioritate la vaccinarea anti-Covid-19 pentru elevii peste 16 ani. Declaraţia dr. Valeriu Gheorghiţă

Prioritate la vaccinarea anti-Covid-19 pentru elevii peste 16 ani. Declaraţia dr. Valeriu Gheorghiţă

10 mart. 2021, 11:13,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Medicul colonel Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a menţionat faptul că, în etapa a treia de imunizare, elevii cu vârsta peste 16 ani li s-ar putea administra serul cu prioritate. Decizia, care se afla este încă în analiză, ar putea fi luată în contextul în care elevii din clasele terminale vor fi prezenți fizic la ore chiar și în scenariul roșu.

”În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță pentru un post de televiziune.

Testarea elevilor în unităţile de învăţământ

O altă problemă care a ridicat mari semne de întrebare este cea legată de testarea elevilor în unităţile de învăţământ din România. Din cele peste un milion de teste distribuite în şcoli au fost folosite doar câteva mii. Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu a preciat ca ceva nu funcţionează corespunzător.

”Testarea s-a făcut într-o proporție foarte mică. Din 1.150.000 de teste distrbuite s-au folosit doar 5.000. În mod clar ceva nu merge bine”, a declarat ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

De la debutul pandemiei și până în momentul de fată, peste 50 de mii de copii şi tineri au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Etapa a treia de vaccinare anti-Covid-19 ar putea începe mai devreme

Prim-ministrul României, în intervenţia publică, a mai precizat faptul că există posibilitatea că etapa a treia de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-COV-2 să debuteze mult mai devreme. În cazul în care ritmul de imunizare se menține, atunci există și posibilitatea ca ținta propusă de 10,4 milioane de români vaccinați până la sfârşitul lunii septembrie să fie atinsă chiar în vară.

”În această lună vom începe și etapa a treia de vaccinare. Vom primi 2,6 milioane de doze de vaccin doar în lună martie. Inițial vorbeam de 2,4 milioane de doze până la finalul lunii martie. Deci avem mai multe vaccinuri decât anticipasem, dar este important să continuăm această campanie de vaccinare. De aceea am cerut și colonelului Gheorghiță și ministrului Sănătății să pregătească și, dacă se poate, să se înceapă mai devreme această campanie de vaccinare, etapa a treia, ca să dăm posibilitatea tuturor să se vaccineze. Dacă mergem în acest ritm, s-ar putea să ajungem mai devreme la ținta de 10,4 milioane pe care ne-am propus-o pentru sfârșitul lunii septembrie. S-ar putea să fie mai devreme, poate chiar în vară, dar depinde doar de noi să mergem să ne vaccinăm”, a declarat premierul Cîțu în cadrul unor declarații de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`