Prima pagină » Actualitate » Prințul Paul de România, declarații controversate în presa din Malta: „În închisorile din țară aș fi riscat să fiu ucis”
Prințul Paul de România, declarații controversate în presa din Malta:

Prințul Paul de România, declarații controversate în presa din Malta: „În închisorile din țară aș fi riscat să fiu ucis”

19 aug. 2024, 19:20, 1 ,
în Actualitate

Paul de România, cunoscut în spațiul public drept „Prințul Paul,” a discutat despre experiența sa în închisoarea din Malta, țară care a refuzat să îl extrădeze. El a declarat că, deși nu este obișnuit cu arestările, condițiile din închisoarea malteză nu au fost foarte rele.

„Nu a fost prea rău. Oamenii au fost decenți, destul de corecți cu mine… dar este foarte enervant să vii într-un loc frumos precum Malta și să te trezești închis într-o închisoare”, a spus Paul de România, adăugând că detaliile cazului său apăruseră la televizor, astfel încât toată lumea părea să știe cine este.

El a subliniat că nu este obișnuit să fie arestat și a povestit cum, venind în Malta pentru un eveniment important, unde urma să devină mare maestru și invitat de onoare, a fost arestat de patru persoane, ceea ce nu a fost o experiență plăcută.

Paul de România se victimizează în presa din Malta

Paul de România susține, de asemenea, că riscă să fie ucis în închisorile din România, afirmând că a supraviețuit unei tentative de asasinat pe teritoriul țării. El acuză autoritățile române că au încercat să influențeze guvernele europene împotriva sa, considerându-se o victimă a unui complot politic. A insistat că i s-au făcut multe nedreptăți legate de retrocedările de proprietăți pentru care a fost condamnat.

În vârstă de 75 de ani, Paul-Philippe a fugit din România în 2020, după ce a fost condamnat la aproape 3 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție în legătură cu restituirea ilegală a unor proprietăți imobiliare din apropierea Bucureștiului, la care pretinsese în mod fals că are drepturi. A fost arestat la Paris în iunie 2022, dar Curtea de Apel a refuzat să-l extrădeze, avocatul său invocând acest aspect în pledoaria împotriva extrădării.

După ce România a solicitat executarea pedepsei în țară, instanța din Malta a decis că extrădarea lui Paul de România ar încălca drepturile sale fundamentale în penitenciarele românești.

Nemulțumită de această decizie, ministra Justiției, Alina Gorghiu, a cerut premierului Marcel Ciolacu să reacționeze diplomatic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *