Prima pagină » Radio » Actualitate » Prințul Louis nu participă la înmormântarea Reginei. În schimb, frații săi joacă un rol important la funeralii

Prințul Louis nu participă la înmormântarea Reginei. În schimb, frații săi joacă un rol important la funeralii

19 sept. 2022, 13:47,
BZI.ro, în Radio

Prințul Louis, copilul cel mic al Prinților de Wales, nu participă la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, străbunica sa. Cel mai probabil, acesta a fost considerat prea mic să participe la ceremonia care va fi urmărită de întreg mapamondul. În schimb, frații săi, Prințul George și Prințesa Charlotte, vor juca un rol important la funeralii.

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a au loc astăzi și vor fi prezenți aproape toți membrii regali. Cu toate acestea, Prințul Louis, copilul cel mai mic al cuplului William-Kate, nu va participa la funeraliile străbunicii lui. Și aceasta spre deosebire de frații lui mai mari, Prințul George și Prințesa Charlotte.

Prințul Louis nu participă la înmormântarea Reginei

Deși majoritatea membrilor familiei regale vor fi prezenți în procesiunile dedicate funeraliilor de stat ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, alături de mii de invitați de seamă, Prințul Louis, copilul cel mic al Prinților de Wales, strănepotul Reginei, nu va fi prezent. Copilul de patru ani, care a încântat publicul de multe ori, inclusiv cu neastâmpărul lui și cu poznele lui jucăușe făcute pe balconul Palatului Buckingham în timpul Jubileului de Platină al Reginei din iunie anul acesta, este posibil să fie considerat prea mic pentru a participa la ceremonie.

Pe de altă parte, Prințul George și sora lui, Prințesa Charlotte, vor lua parte la aceste procesiuni. Viitorul rege și sora lui vor păși unul lângă altul în spatele mamei și tatălui lor, Prințul și Prințesa de Wales, urmați de Ducele și Ducesa de Sussex, Prințul Harry și Meghan Markle. În Abația Westminster, cei doi copii mai mari ai cuplului Prințul William și Kate Middleton, care au nouă, respectiv șapte ani, își vor urma părinții, mergând unul lângă altul în spatele sicriului defunctului monarh, în timp ce acesta este purtat de militari. Copiii vor fi urmați de unchiul și mătușa lor, ducele și ducesa de Sussex.

Toți ochii sunt ațintiți spre Londra

Viața se va opri în loc luni, 19 septembrie, pentru milioane de oameni, când Marea Britanie își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a. Înmormântarea ei de stat are loc la Westminster Abbey din Londra, începând cu ora locală 11:00. Sute de mii de oameni sunt de așteptat să se afle pe străzile capitalei. Înainte de înmormântare, regele Charles al III-lea a spus că a fost „profund mișcat” de sprijinul public pentru el și familia sa.

Regi străini și liderii mondiali se vor alătura familiei Reginei pentru un serviciu care va fi urmărit de sute de milioane la nivel global. Școlile se vor închide, la fel ca multe magazine și alte afaceri, cu această tristă ocazie. După slujbă, sicriul Reginei va fi dus de la mănăstire la Wellington Arch, la Hyde Park Corner din Londra.

Regele Charles al III-lea, împreună cu Regina consoartă, vor trece imediat în spatele sicriului, urmați de prințesa Anne și de viceamiralul Sir Tim Laurence, apoi de ducele de York, urmat de contele și contesa de Wessex și apoi de William și Kate, noii prinți de Wales. Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii are loc astăzi după patru zile în care oamenii din întreaga lume i-au putut aduce omagii la Westminster Hall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *