Prima pagină » Radio » Actualitate » Prințul Harry, permisiune specială din partea Palatului Buckingham. Acesta va avea voie să poarte uniforma militară la înmormântare

Prințul Harry, permisiune specială din partea Palatului Buckingham. Acesta va avea voie să poarte uniforma militară la înmormântare

16 sept. 2022, 12:27,
BZI.ro, în Radio

Prințul Harry a primit o permisiune specială din partea Palatului Buckingham, astfel că va avea voie să poarte uniforma militară la înmormântare. Inițial, i s-a refuzat această onoare, deoarece în urmă cu doi ani Prinţul Harry renunțase la atribuțiile regale. Cu toate acestea s-a revenit asupra deciziei, mai ales că Prințul Andrew, care a fost implicat într-un scandal sexual, are dreptul de a se afișa în uniformă militară la funeraliile regale.

Ducele de Sussex a primit o permisiune specială pentru a purta uniforma militară la privegherea de stat, în urma intervenției oficialilor de la Buckingham. Prințul Harry, care a servit armata britanică timp de un deceniu și a participat inclusiv la două misiuni în Afganistan, a fost săptămâna aceasta în centrul unei dispute cu privire la purtarea uniformei Blues and Royals. Și aceasta deoarece în 2020 el a renunțat la îndatoririle regale.

Prințul Harry, permisiune specială din partea Palatului Buckingham

Fratele mai mic al Prințului William a primit permisiunea de a purta uniforma în urma unei intervenții a oficialilor de la Palatul Buckingham. Această decizie a fost luată după ce s-a aflat că Prințul Andrew, care s-a retras din viața publică în urma rolului său în scandalul Jeffrey Epstein, a primit o permisiune specială de a-și purta uniforma militară la priveghi, deși i-a s-a interzis la evenimentele ceremoniei anterioare.

„A fost o situație ridicolă, având în vedere că Ducele de Sussex și-a servit țara și este un membru foarte respectat al forțelor armate cu tot ce a făcut pentru veterani. Este important ca nepoții Reginei să fie făcuți cu toții să se simtă bine-veniți și confortabili în timp ce participă la funeraliile iubitei lor bunici”, au declarat surse regale.

Cei opt nepoți ai Reginei Elisabeta a II-a, inclusiv Harry și fratele său, Prințul William, vor participa sâmbătă seara la un priveghi la Westminster Hall. Ceilalți nepoți ai Reginei, inclusiv prințesele Beatrice și Eugenie, Zara și Peter Philips și Lady Louise și James, vicontele Severn, vor lua parte, de asemenea, la garda de onoare de mâine seară.

Prințul Harry, un deceniu de serviciu militar în armata britanică

După ce a renunțat fără ceremonie la decorațiile sale militare și la statutul regal în 2020, Prințului Harry i s-a interzis să poarte uniforma. În ciuda reacțiilor, care au apărut după această veste, Harry a anunțat că va purta un costum de dimineață și a cerut ca „accentul să rămână pe viața și moștenirea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”.

Miercuri, regele își conducea fiii și alți membri ai familiei regale într-o procesiune a sicriului Reginei pe străzile Londrei, acesta fiind plecarea finală a suveranei de la Palatul Buckingham. Atunci, Prințul Hary a fost văzut purtând un costum de dimineață, în timp ce fratele său, Prințul de Walles, și alte rude apropiate purtau cu toții uniformă militară cu medalii.

Referitor la permisiunea acordată Prințului Harry de a purta uniformă militară, surse din casa regală a Marii Britanii consideră că este o decizie justă.

„Acesta este pur și simplu un semn de respect pentru răposata bunică a ducelui (n.r. – Prințul Harry), care nu și-ar fi dorit-o altfel. Majestatea Sa a reprezentat întotdeauna armonie și unitate”, a precizat o sursă regală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *