Prima pagină » Actualitate » Prințul Harry, omagiu adus bunicii sale, regina Elisabeta a II-a: ” Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor”

Prințul Harry, omagiu adus bunicii sale, regina Elisabeta a II-a: ” Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor”

12 sept. 2022, 13:15,
în Actualitate

Prinţul Harry a adus un omagiu „graţiei şi demnităţii neclintite” a bunicii sale, regina Elisabeta a II-a, despre care spune că „a rămas adevărată de-a lungul vieţii ei şi acum este moştenirea ei veşnică”.

„Celebrând viaţa bunicii mele, Majestatea Sa Regina – şi deplângând pierderii ei – ni se reaminteşte tuturor de busolă călăuzitoare care a fost pentru mulţi în angajamentul ei faţă de coroană şi datorie”, a spus prinţul.

Prințul Harry, omagiu adus bunicii sale

Prințul Harry, omagiu adus bunicii sale: „Îţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană”

În omagiul adus bunicii sale, Prinţul Harry îşi aminteşte de cuvintele pe care regina Elisabeta a II-a le-a rostit după moartea soţului ei, Prinţul Philip: „Viaţa, desigur, constă în despărţiri finale, precum şi din prime întâlniri”.

„Bunico, în timp ce această despărţire finală ne aduce o mare tristeţe, sunt mereu recunoscător pentru toate primele noastre întâlniri – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la întâlnirea cu tine pentru prima dată în calitate de comandant şef, până în primul moment când ai cunoscut-o pe soţia mea dragă şi i-ai îmbrăţişat pe strănepoţii tăi iubiţi”, a spus Harry.

Acesta a spus că preţuieşte toate momentele împărtăşite împreună şi, de asemenea, spune că îşi onorează tatăl în noul său rol de rege Charles III.

„Şi noi zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum împreună, în pace”, a conchis Prinţul Harry.

Prințul William a devenit noul prinț de Wales

De altfel, Prinţul William a declarat duminică, 11 septembrie, că este onorat că a primit titlul de prinţ de Wales . În cadrul unei convorbiri cu prim-ministrul Ţării Galilor, Mark Drakeford, Prințul William a vorbit, de asemenea, despre speranţa sa că cuplul regal va vizita Ţara Galilor în curând, a precizat Palatul Kensington într-un comunicat de presă.

Prinţul de Wales s-a angajat totodată să servească poporul Ţării Galilor cu „umilinţă şi mare respect”. Prinţul William şi soţia sa, Catherine, au fost numiţi vineri, 9 septembrie, prinţ şi prinţesă de Wales de către regele Carol al III-lea, informează News.ro.

În cadrul convorbirii telefonice cu primul ministru al Ţării Galilor, Prinţul ar fi recunoscut afecţiunea profundă a sa şi a prinţesei pentru Ţara Galilor.

„Prinţul şi prinţesa aşteaptă cu nerăbdare să sărbătorească istoria şi tradiţiile mândre ale Ţării Galilor, precum şi un viitor plin de promisiuni. Ei vor căuta să se ridice la înălţimea contribuţiei mândre pe care membrii familiei regale au adus-o în anii trecuţi. Prinţul a vorbit despre dorinţa de a se întâlni cu primul ministru Mark Drakeford şi cu alţi lideri galezi >”, a precizat palatul.

Totodată, William, Prinţul de Wales, moştenitorul tronului britanic, i-a adus un omagiu bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, prin intermediul unei declaraţii publicată sâmbătă, 10 septembrie, de Palatul Kensington.

”Joi, lumea a pierdut un lider extraordinar, al cărui angajament faţă de ţară, regate şi Commonwealth a fost absolut. Se vor spune atât de multe în zilele următoare despre semnificaţia domniei sale istorice.

Eu, însă, am pierdut o bunică. Şi, deşi voi plânge pierderea ei, mă simt totodată incredibil de recunoscător.

Am beneficiat de înţelepciunea şi reasigurarea Reginei până în al cincilea deceniu de viaţă. Soţia mea a beneficiat timp de 20 de ani de îndrumarea şi sprijinul ei. Cei trei copii ai mei au avut ocazia să petreacă vacanţe cu ea şi să creeze amintiri care vor dura toată viaţa lor…”, a spus Prințul William.

Acum, și Prinţul Harry a adus un omagiu bunicii sale, regina Elisabeta a II-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`