Prima pagină » Actualitate » Prinţul Harry este lipsit de dreptul de a purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a – LIVE VIDEO

Prinţul Harry este lipsit de dreptul de a purta uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a – LIVE VIDEO

19 sept. 2022, 14:16,
în Actualitate

În urmă cu puțin timp, prințul Harry a ajuns la catedrala Westminster Abbey, pentru înmormântarea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, alături de restul Familiei Regale. Spre deosebire de cum se aştepta o lume întreagă, Harry este îmbrăcat în civil și nu în uniforma militară.

Prințul Harry a purtat totuși uniforma militară la „Priveghiul Prinților „.

Harry și prințul Andrew vor fi singurii care trebuie să respecte protocolul care le interzice ținuta militară

Prinţul Harry nu poartă uniforma militară la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a

Prințul Harry nu a fost îmbrăcat astăzi, 19 septembrie,în uniformă, la înmormântarea Reginei Elisabeta, deși la „Priveghiul prinților” i s-a permis acest lucru. Menționăm că în cadrul unor astfel de ocazii, ținuta neagră este obișnuită. Cu toate acestea, doamnele din Familia Regală poartă voaluri negre tradiționale de doliu pentru acest eveniment.

Acest voal oferă o intimitate aparte persoanei îndoliate și, totodată, o ferește de privirile celorlalți.

Astfel, el și prințul Andrew vor fi singurii care trebuie să respecte protocolul care le interzice ținuta militară, astăzi, 19 septembrie. Se pare că la Priveghiul prinţilor i s-a permis să poarte uniforma, deoarece acolo era o altă atmosfera, mai apropiată, de familie. În schimb, pentru ocazia de astăzi, situaţia sta puţin altfel. Având în vedere că prinţul Harry a renunţat la rolurile de membru activ al familiei regale, acesta nu a mai avrut dreptul de a purta uniforma.

Purtătorul de cuvânt al Ducelui de Sussex a declarat că acesta „va purta un costum de dimineață în timpul evenimentelor în onoarea bunicii sale”.

Reamintim faptul că prinţul Harry și Andrew sunt singurii dintre copiii și nepoții Reginei care au luptat într-un război.

Singurele bijuterii cu care va fi înmormântată Regina Elisabeta a II-a

Într-un alt context, rămânem tot la capitolul vestimentație și accesorii și amintim cum experta regală, Lisa Levinson, a menționat faptul că unicele bijuterii cu care va fi înmormântată regina Elisabeta a II-a vor fi verigheta din aur galez, primită la nunta cu prințul Philip, în 1947, și o pereche de cercei din perle.

„Majestatea Sa era o femeie incredibil de umilă la suflet, care este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei de perle”, a declarat Levinson.

„Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale – un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte”,  a mai precizat expertul regal.

Se pare că această colecție privată de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a este compusă din 300 de piese, printre care 98 de broșe, 46 de coliere, 34 de perechi de cercei, 15 inele, 14 ceasuri și cinci pandantive.  Bijuteriile oficiale ale Coroanei se află la Turnul Londrei și au fost strânse încă din secolul al XVII-lea, în ea se regăsindu-se mai mult de 23.000 de diamante, safire și rubine.

De altfel, în viața de zi cu zi, fosta suverană a Marii Britanii nu se afișa cu multe bijuterii, optând adesea pentru un șirag cu mărgele, o broșă, nelipsita verighetă și o pereche de cercei mici.

Amintim că înmormântarea reginei Elisabeta a II-a are loc astăzi, 19 septembrie, iar slujba se va ține la Westminster Abbey, iar Prinţul Harry este lipsit de dreptul de a purta uniforma militară la înmormântarea bunicii sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`