Prima pagină » Coronavirus » Prinţul Charles, despre cum a scăpat de coronavirus: „Am fost norocos”
Prinţul Charles, despre cum a scăpat de coronavirus: „Am fost norocos”

Prinţul Charles, despre cum a scăpat de coronavirus: „Am fost norocos”

04 iun. 2020, 10:36,
în Coronavirus

Prințul Charles al Marii Britanii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus în lună martie a acestui an. Acesta precizează că „a scăpat destul de ieftin” după ce a contractat acest virus periculos prezent pe întreg mapamondul.

Potrivit BBC Charles, Prinț de Wales al Marii Britanii a menţionat faptul că „a scăpat destul de ieftin” după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus la începutul lunii martie. Membrul Familiei Regale, în vârstă de 71 de ani, s-a autoizolat timp de o săptămână, în Scoţia la casa sa din Birkhall, după ce rezultatele testului erau pozitive, însă Charles a fost extrem de norocos şi a avut parte doar de simptome ușoare.

„Am fost norocos în cazul meu”, a explicat el pentru Sky News. „Însă, am avut virusul și pot înțelege prin ce trec alți oameni”.

De asemenea, soţia sa, Ducesa de Cornwall, în vârstă de 72 de ani, a fost testată şi ea. Rezultatele acesteia au fost negative. Cu toate acestea, Ducesa Camilla a decis să se autoizoleze pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Pe ce se focusează moștenitorul tronului

Prințul Charles este primul în linie pentru tronul Regatului Unit al Marii Britanii și s-a recuperat extrem de rapid de virusul Covid-19 după doar o săptămână în carantină, acasă.

Charles a ţinut să adauge că experiența bolii l-a determinat să aibă o nouă viziune asupra naturii.

„Înainte de toate acestea, natura a fost împinsă la periferii, am exploatat-o, am săpat-o și am tăiat totul de parcă n-ar exista și ziua de mâine, de parcă nu contează”, a comentat el.

Prințul Charles de Wales, pe numele complet Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, s-a născut pe data de 14 noiembrie 1948, în Londra. Acesta este un pasionat desăvârșit de grădinărit al plantelor organice.

Reședința din Highgrove

Fiul reginei Elisabeta a II-a a început să administreze reşedinţa din Highgrove conform principiilor agriculturii organice. După 25 de ani, moştenitorul tronului britanic a devenit brusc un pionier al mişcării organice, fiind considerat de către specialişti ca fiind maestrul indiscutabil al acestui subiect. Între timp, şi regina şi-a descoperit pasiunea pentru grădinăritul organic.
Vizitatorii au putut vedea grădina ornamentală de legume a reginei Elisabeta a II-a, de la Palatul Buckingham. Legumele organice, de la roşiile Regina de pică şi până la salata Regina Nordului şi tufele de fasole roşie regală, sunt prezentate aşa cum se cuvine rangului lor.

Dintr-un loc lipsit de formă şi fără un aspect deosebit, prinţul de Wales a dorit să creeze o grădină care să încălzească inima, să bucure ochiul şi să protejeze natura. Nu a avut liniște pănă nu a și reuşit acest lucru. Highgrove este o grădină a Edenului cu izvoare şi iazuri susurătoare şi cu întinse pajişti naturale.

După ce a reușit să câștige lupta cu noul coronavirus, prințul Charles a precizat că privește cu o mai mare satisfacție sufletească caii şi vitele care merg la păscut într-o mare colorată de maci, margarete sălbatice şi albăstrele.

Grădinile lui Charles nu sunt doar romantice; toate trei sunt puse la punct conform principiilor grădinăritului organic. Asta înseamnă că, în locul plantelor, solul este cel fertilizat. Solul fertil oferă plantelor un sistem de rădăcini sănătoase, care, alături de bacterii şi ciuperci, asigură servicii importante pentru toate organismele din sol.

Bilanțul cazurilor de coronavirus în Marea Britanie

În Regatul Unit al Marii Britanii au fost raportate aproximativ 50.000 de persoane decedate din cauza noului coronavirus. Potrivit Ministerului britanic al Sănătăţii susţine că sunt 39.045 de persoane răpuse de virusul Covid-19, pe când Biroul Naţional de Statistică (ONS) precizează că numărul real este de 49.646.

Potrivit acestei raportări, Regatul Unit se afla pe locul al doilea în rândul ţărilor îndoliate de pandemia de coronavirus.

Deşi se înregistrează zilnic aproximativ 2.000 de cazuri de infectare, guvernul britanic conduc de Boris Johnson a relaxat treptat restricţiile antiepidemice instituite în lună martie a anului curent.

Luni, 1 iunie, au fost redeschide o parte din grădiniţe şi unităţile de învăţământ primare, dar şi pieţele în aer liber. În ceea ce priveşte situaţia magazinelor de îmbrăcăminte, librăriile şi alte centre comerciale, acestea îşi vor relua activitatea la jumătatea lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`