Prima pagină » Culinar » Dulciuri » Printre cele mai bune prajituri de casa testate – Prajitura cu blat de nuci si crema de lamaie
Printre cele mai bune prajituri de casa testate - Prajitura cu blat de nuci si crema de lamaie

Printre cele mai bune prajituri de casa testate – Prajitura cu blat de nuci si crema de lamaie

13 apr. 2018, 15:57,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21795;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g nuci macinate
  • 10 linguri de faina
  •  2 linguri de nuci taiate marunt
  • un pliculet praf de copt
  • o lingura de cacao

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 2 linguri de faina
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 150g unt cu 80% grasime

Pentru decor:

  • 2 linguri de nuci macinate

Mod de preparare:

Prepararea blatului. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin o spuma tare, asemanatoare cu o bezea. Se incorporeaza in compozitie nucile macinate, nucile tocate, cacaoa, faina amestecata cu praful de copt  si se amesteca bine cu o spatula de jos in sus. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea 20x35cm cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se coace in cuptorul preancalzit la 180˚ circa 25-30 de minute. Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca.

Prepararea cremei. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema omogena. Se adauga in compozitie faina, sucul de lamaie si coaja rasa de laamaie. Se amesteca bine si compozitia rezultata se fierbe la bain marie, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce este suficient de ingrosata se ia de pe foc se lasa la racit,  si cand este suficient de rece se adauga untul taiat cubulete si se mixeaza pana se obtine o crema fina.

Asamblarea prajiturii
Peste blatul de nuca racit complet se intinde in strat gros crema de lamaie si se niveleaza cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Peste crema de lamaie se presara uniform nuca macinata. Prajitura se da la rece pentru 2-3 ore apoi se poate portiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
22 ianuarie 2025
22 ianuarie 2025