Prima pagină » International » Prințesa Sophia este însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Bebelușul nu va avea titlul de Alteță Regală

Prințesa Sophia este însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Bebelușul nu va avea titlul de Alteță Regală

03 sept. 2024, 13:40,
în International

Prințesa Sophia a Suediei este însărcinată cu cel de-al patrulea copil, anunțul fiind făcut de curtea regală suedeză. Alteța sa și Prințul Carl Philip mai au trei copii, cu toții băieți, iar ultimul membru al familiei va veni pe lume în februarie 2025. Totuși, nici unul dintre copiii acestora nu poartă titlul de Alteță Regală.

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia a Suediei urmează să devină părinți pentru a patra oară. Bebelușul, care se va naște în februarie 2025, are trei frați mai mari, Prințul Alexander, Prințul Gabriel și Prințul Julian, potrivit Unica.

Prințesa Sophia este însărcinată cu cel de-al patrulea copil

Familia regală a Suediei se mărește! Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia sunt „încântați” să anunțe că așteaptă al patrulea copil, a anunțat curtea regală suedeză pe 2 septembrie.

„Prințesa Sofia se simte bine”, a continuat mesajul, „iar nașterea este așteptată în februarie 2025”.

Curtea a precizat, de asemenea, că nu se așteaptă nicio modificare a programului de evenimente publice al Prințesei Sofia. Bebelușul se va alătura fraților mai mari, Prințul Alexander, în vârstă de 8 ani, Prințul Gabriel, de 7 ani, și prințul Julian, de 3 ani. De-a lungul anilor, cuplul regal a oferit detalii din viața familiei lor, inclusiv imagini de la zile de naștere, amintiri din vacanța de vară și de sărbători.

Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, care s-au căsătorit în 2015, sunt intitulați Altețele lor Regale. Cu toate acestea, copiii lor nu dețin aceste titluri. Nici copiii Prințesei Madeleine, sora Prințului Carl Philip, nu dețin aceste titluri. Prințesa Madeleine și soțul ei, Christopher O’Neill, au trei copii, pe Prințesa Leonore, Prințul Nicolas și Prințesa Adrienne.

De ce nu au și copiii titlul de Alteță Regală

Acest lucru este bazat pe o decizie luată de tatăl prințului Carl Philip și al prințesei Madeleine, regele Carl al XVI-lea Gustaf, în 2019.

„Majestatea Sa Regele a decis schimbări la Casa Regală. Scopul acestor schimbări este de a stabili care membri ai Familiei Regale pot fi așteptați să îndeplinească îndatoririle oficiale care îi revin șefului de stat sau care sunt legate de funcția șefului de stat. Majestatea Sa Regele a decis că copiii Altețelor Lor Regale Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia și copiii Alteței Sale Regale Prințesa Madeleine și domnul Christopher O’Neill nu vor mai fi membri ai Casei Regale”, a mai arătat mesajul.

Această decizie nu a afectat titlurile copiilor prințesei moștenitoare, Victoria, cel mai mare copil al regelui și moștenitorul tronului. Prințesa Victoria și soțul ei, Prințul Daniel, au o fiică și un fiu, pe Prințesa Estelle și pe Prințul Oscar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *