Prima pagină » Local » Prins în chiloți, pe malul râului Prut, în miez de noapte! Un contrabandist de țigări, pedepsit în Iași după un flagrant ca la carte! (Exclusiv)
Prins în chiloți, pe malul râului Prut, în miez de noapte! Un contrabandist de țigări, pedepsit în Iași după un flagrant ca la carte! (Exclusiv)

Prins în chiloți, pe malul râului Prut, în miez de noapte! Un contrabandist de țigări, pedepsit în Iași după un flagrant ca la carte! (Exclusiv)

23 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un basarabean s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, după ce a fost acuzat că a transportat tutun din Republica Moldova, către România, peste râul Prut. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Igor Rîjenco la 5 ani de pușcărie, pentru contrabandă

Un individ a fost prins în chiloți, pe malul râului Prut! Contrabandistul de țigări s-a ales cu o pedeapsă la Iași, după un flagrant ca la carte! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Igor Rîjenco la 5 ani de pușcărie, pentru contrabandă. Judecătorii au constatat că tânărul a fost condamnat în Republica Moldova pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Pe lângă pedeapsă, individul a fost obligat să achite despăgubiri.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, în numele și pentru Direcția Regională Vamală Iași. Îl obligă pe inculpatul Igor Rîjenco să îi achite acesteia suma de 57.076 de lei, cu titlu de despăgubiri civile”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Igor Rîjenco, acuzat de procurorii ieșeni de contrabandă cu tutun

Procesul lui Igor Rîjenco (28 de ani) a început pe 7 ianuarie 2020. Procurorii l-au trimis în judecată pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și contrabandă cu țigări. Totuși, magistrații ieșeni au constatat că tânărul a fost pedepsit deja în Republica Moldova pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Astfel, procesul a continuat pentru contrabandă cu țigări.

„În dimineața zilei de 8 august 2015, la ora 4:50, agenții de Poliție din cadrul SPF Răducăneni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat, pe direcția localității Zberoaia, în interiorul țării, un bărbat îmbrăcat foarte sumar, care a urcat digul național din direcția râului Prut și a privit cu atenție în jur. În urma persoanei respective au venit alte 3 persoane, cu aceeași ținută, foarte sumară. Toate cele 4 persoane, având asupra lor câte unul sau două colete, au fost somate de agenții de Poliție, în timp ce traversau digul național și pătrundeau în interiorul țării.

Două dintre persoane s-au conformat somațiilor insistente ale organelor de Poliție, în timp ce alte două au abandonat coletele și au fugit în vegetația abundentă din apropiere, fără a putea fi interceptate de lucrătorii de Poliție, care au procedat la căutarea lor. În urma verificării zonei, organele de poliție au găsit 6 colete, două dintre acestea aflându-se lângă persoanele care se conformaseră somației”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Mii de pachete cu țigări, descoperite de oamenii legii din Iași

La sediul Sectorului Poliției de Frontieră Răducăneni au fost numărate țigările din cele 6 colete și s-a stabilit că acestea conțin 4.737 de pachete cu țigări cu timbru de acciză din Republica Moldova, dintre care 450 de pachete marca Rothmans, 3.467 de pachete marca Ritm, 700 de pachete marca Winston Style Blue și 120 de pachete marca Plugarul.

„Cu ocazia audierii în calitate de suspect, el a menționat că recunoaște și regretă fapta comisă. Acesta a dat declarații detaliate cu privire la săvârșirea faptelor, precizând că, în urmă cu trei zile, respectiv pe data de 5 august 2015, pe când se afla în localitatea Ungheni din Republica Moldova, a fost abordat de o persoană străină, care i-a propus să transporte un colet în România, peste râul Prut, în schimbul sumei de 1.000 de lei moldovenești. Suspectul a arătat că, din cauza problemelor personale, a acceptat propunerea, iar individul respectiv i-a oferit toate detaliile necesare”, au arătat oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *