Prima pagină » Local » Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt rămâne după gratii! Ce se poate întâmpla cu Ahmed Sami El Bourkadi – FOTO/VIDEO

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt rămâne după gratii! Ce se poate întâmpla cu Ahmed Sami El Bourkadi – FOTO/VIDEO

09 dec. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

După o perioadă de câteva luni în care asupra cazului dublului asasinat de la Moara de Vânt părea că s-a așternut praful, un nou termen a avut loc la Tribunalul Iași. Magistrații au decis ca principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, să rămână după gratii, cel puțin până la următorul termen. Precizăm că, deși cazul nu a avansat prea mult, aflându-se în continuare în faza de cameră preliminară, avocata individului de origine marocană luptă ca acesta să fie eliberat

Până în momentul de față nu s-au mai administrat probe noi la dosar, cazul fiind încă în faza de cameră preliminară. Pentru ca Ahmed Sami El Bourkadi să fie eliberat, temeiurile avute în vedere inițial de magistrați trebuie să fie schimbate.

Principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Moara de Vânt rămâne după gratii

La aproape un an de la dubla crimă de la Moara de Vânt, care a șocat o țară întreagă, în urma căreia principalul suspect, studentul marocan, a fost arestat preventiv, un nou termen a avut loc la Tribunalul Iași. În ciuda faptului că avocata Raluca Andrei preciza că tânărul acuzat de omor ar avea șanse la eliberare, se pare că ședința ce tocmai a avut loc nu l-a scăpat de închisoare pe Ahmed Sami El Bourkadi, măsura arestului preventiv fiind menținută.

„Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive ce a fost dispusă faţă de inculpatul El Bourkadi Ahmed Sami, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor calificat”, precizau magistrații.

Amintim că avocata Raluca Andrei a discutat cu reporterii BZI despre șansele ca Ahmed Sami El Bourkadi să scape de pedeapsa închisorii.

„Până când nu vom începe cercetarea judecătorească sau până când Curtea nu va dispune o eventuală restituire a dosarului, mai mult ca sigur această măsură va fi menținută. Trebuie să se schimbe temeiurile avute în vedere inițial și, dacă va fi rechizitoriul întocmit, ar avea o șansă la eliberare”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe studentul de origine marocană, Ahmed Sami El Bourkadi.

Nu au apărut probe noi la dosar

Din spusele avocatei, nu au apărut noi probe la dosar, urmând ca de acum încolo să existe această posibilitate. În luna martie, una dintre probele relevante care au contribuit la arestarea marocanului a fost reprezentată de un rucsac incendiat în păduricea din apropierea vilei din Moara de Vânt.

„După ce depășim această etapă pot apărea elemente de noutate. Momentan, lucrurile au stagnat, să spunem așa”, a adăugat avocata Raluca Andrei.

Amintim că, la începutul lunii decembrie 2021, polițiștii ieșeni au fost anunțați de rudele studentului marocan Youssef Jniyah că acesta nu a ajuns la Bruxelles, deși avea un bilet de avion cu plecare din Iași. Oamenii legii au mers la vila închiriată de marocan, pe strada Moara de Vânt și au dat peste Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, care erau morți, în același pat.

Ulterior, anchetatorii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul bănuit de comiterea dublei crime. Acesta a fost prins la Roma, pe 14 decembrie 2021 și a fost adus în Iași. Marocanul se află de atunci după gratii, respectiv de aproximativ 11 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *