Prima pagină » Razboi în Ucraina » Principalele evenimente în această noapte în războiul din Ucraina
Principalele evenimente în această noapte în războiul din Ucraina

Principalele evenimente în această noapte în războiul din Ucraina

02 mart. 2022, 07:07,
în Razboi în Ucraina

Este război în Ucraina! A trecut o săptămână de când Vladimir Putin a ordonat armatelor sale să treacă granița. În această noaptea au avut loc mai multe bătălii în principalele orașe ale țării, inclusiv în Kiev.

Asta după ce pe data de 1 martie 2022 în orașul Harkov au fost lansate numeroase bombardamente care au ucis civilii, iar autoritățile de stat din Ucraina au catalogat acțiunile ca fiind de tip terorist.

Care au fost principalele evenimente din această noapte în războiul din Ucraina

Trupele ruse s-au parașutat în Harkov în ultima oră, intensificând atacul asupra celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, care s-a soldat cu zeci de asasinate de civili în bombardamentele de ieri. Orașul mai mic din sudul Herson a căzut, de asemenea, în mâinile forțelor ruse, spun oficialii locali ucraineni. În replică la războiul din Ucraina, președintele Joe Biden a interzis avioanele rusești din spațiul aerian al Americii. Asta în condiţiile în care sunt mai multe sancţiuni economice printre care vă aducem aminte faptul că Mastercard a interzis tranzacțiile rusești.

În discursul său privind starea uniunii, președintele SUA a spus: „Putin poate încercui Kievul cu tancuri, dar nu va câștiga niciodată inimile și sufletele poporului ucrainean”.

Trimisul Ucrainei în SUA a primit ovații la scenă deschisă. Oksana Markarova a transmis legiuitorilor americani informații esențiale săptămâna aceasta – inclusiv afirmația că Rusia a folosit arme interzise în vid în război. Peste 600.000 de oameni au fugit din Ucraina până acum, spune ONU. Boeing și ExxonMobil au devenit ultimele companii occidentale care au tăiat legăturile cu Rusia

Între timp, națiunea Belarus, un aliat al Rusiei, și-a dublat trupele la granița de nord a Ucrainei. În condiţiile în care președintele a declarat că Belarus nu va interveni în Ucraina. Forțele ruse din nord au fost dedicate campaniei de la Kiev, în acest sens apărând pe hărțile din satelit un convoi pe zeci de kilometri cu echipament militar rusesc.

Negocieri dure intre Ucraina și Rusia

Miercuri, 2 martie 2022 pe teritoriu Belarusului este programată o nouă rundă de negocieri intre Ucraina și Rusia. Cele două țari îşi vor trimite mai mulţi oficiali pentru a negocia o modalitate prin care se va pune capăt războiului din Ucraina. La discuţii nu vor participa cei doi președinți, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

În condiţiile în care precedentele negocieri dintre Ucraina și Rusia nu au avut niciun rezultat, este greu de estimat dacă în ziua de miercuri acestea vor avea o finalitate fericită pentru poporul ucrainean.

Oricum, președintele Volodimir Zelenski afirma, înaintea primelor runde de negocieri că nu este foarte încrezător în rezultatul acestora. Preşedintele menţiona la acea dată faptul că a decis să accepte negocierile pentru ca să nu existe niciun ucrainean care să spună că Zelenski nu a făcut tot ce i-a stat în putinţă să pună capăt conflictului armat.

Din alte considerente a fost o noapte plină de evenimente în războiul din Ucraina şi se aşteaptă a fi o zi și mai plină. În aceste condiţii vă invităm să urmăriți transmisia LIVE TEXT a reporterilor BZI.RO care vă aduc, minut de minut, cele mai noi și corecte informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *