Prima pagină » Magazin » Principalele cauze care duc la supraîncălzirea motorului
Principalele cauze care duc la supraîncălzirea motorului

Principalele cauze care duc la supraîncălzirea motorului

07 apr. 2025, 14:44,
în Magazin

Pentru a funcționa la un interval optim de temperatură, vehiculele sunt echipate cu o instalație de răcire. Atunci când aceasta nu funcționează corect, motorul se supraîncălzește, putând cauza daune costisitoare sau chiar ireparabile.

Printr-o întreținere corespunzătoare a mașinii, supraîncălzirea motorului poate fi prevenită. Descoperă din acest articol care sunt principalele cauze, care duc la creșterea temperaturii motorului și cum să procedezi, pentru a nu ajunge într-o astfel de situație.

Scăderea lichidului de răcire

Nivelul de răcire are rolul de a menține motorul la o temperatură optimă, un nivel scăzut al acestuia ducând la supraîncălzire. În cazul în care acesta scade, din cauza unei scurgeri, se recomandă aerisirea sistemului de răcire după reumplere, pentru a remedia eficient problema.

Completarea cu antigel se realizează rapid și nu este costisitoare, însă este o măsură importantă pentru protejarea motorului.

Defectarea termostatului

Dacă ai un termostat Range Rover defect, acesta nu poate regla debitul lichidului de răcire și astfel supraîncălzirea motorului nu poate fi prevenită. Termostatul direcționează lichidul de răcire, doar atunci când motorul se încălzește.

De aceea, dacă motorul mașinii se încălzește, una dintre cauze poate fi un termostat defect.

O altă componentă importantă în funcționarea motorului la o temperatură corectă – termoflot Range Rover – poate cauza probleme cu radiatorul, creșterea temperaturii uleiului sau scurgeri de ulei, dacă se defectează. O vizită la un atelier auto, va identifica orice probleme cu răcitorul de ulei.

Defectarea ventilatorului

Sistemul de răcire este alcătuit din radiator și ventilator. Atunci când acesta din urmă nu mai funcționează, reduce abilitatea de răcire a antigelului.

Poți observa o problemă cu ventilatorul, dacă temperatura lichidului de răcire crește la viteze mici sau când ești cu mașina la relanti. În aceste situații, este posibil ca ventilatorul să nu mai funcționeze și să fie necesară înlocuirea lui.

Defectarea garniturii de chiulasă

O defectare a garniturii de chiulasă poate cauza probleme cu sistemul de răcire, deoarece împinge aerul în interiorul acestuia, care va rămâne blocat, ducând la supraîncălzirea antigelului.

De asemenea, o garnitură de chiulasă defectă, poate duce la un amestec între uleiul de motor și lichidul de răcire, ceea ce va avea urmări nedorite asupra menținerii motorului la o temperatură optimă.

În cazul în care unele componente auto sunt uzate și trebuie înlocuite, optează pentru piese Range Rover originale, de calitate, care să fie compatibile întru totul cu mașina ta.

Înfundarea radiatorului

O altă cauză, ce poate duce la supraîncălzirea motorului, este înfundarea radiatorului. Aceasta este întâlnită mai rar, fiind necesară verificarea radiatorului, dacă nu observi o altă cauză, răspunzătoare pentru un sistem de răcire defectuos.

Defectarea pompei de apă

Există situații în care pompa de apă este responsabilă de supraîncălzirea motorului. Aceasta este acționată de cureaua de distribuție și are rolul de a păstra un flux al lichidului de răcire, astfel încât să poată răci motorul.

Probleme cu vasul de expansiune

Nu în ultimul rând, problemele de supraîncălzire a motorului pot fi cauzate de înfundarea vasului de expansiune. Dacă se defectează, aerul va pătrunde în sistemul de răcire.

Verificarea periodică a sistemului de răcire, poate preveni defectarea lui și consecințele pe care le poate avea asupra mașinii tale. Cere o evaluare la un mecanic, pentru a afla exact ce componentă a sistemului de răcire este defectă și cum o poți repara.

Bugetul.ro
Adio, 0,50 lei din garanția SGR! Românii care colectează sticle și PET-uri vor avea parte de schimbări importante în viitorul nu foarte îndepărtat
redactia.ro
Doliu în politica românească. A murit un membru important USR. S-a și filmat înainte să se arunce de la etaj
Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
a1.ro
Artista din România care și-a asumat relația cu o fată. Cum s-a filmat alături de noua ei iubită | VIDEO
Playtech.ro
Moneda din ’75 care se vinde acum cu peste 33.000 de lei. Detaliul care o face atât de scumpă
observatornews.ro
Şapte judeţe intră de la ora 12:00 sub cod galben de ploi şi vijelii, cu grindină şi descărcări electrice
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Încă un cod galben de la ANM. Situația se complică, furtunile lovesc în forță
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
VIDEO | Creatura letală, de dimensiuni uriașe, a ieșit la lumină și a ajuns în mijlocul oamenilor
Playtech.ro
Insula din Grecia mai frumoasă decât Santorini. Cazările sunt mult mai ieftine, iar peisajele sunt unice în lume
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Bomba zilei! Salarii majorate cu 25% pentru bugetari, diferenţa se plăteşte retroactiv, adaptată la inflaţie, din 2018
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Românii nu vor mai plăti cash sau cu cardul. Noua metodă de plată care va deveni obligatorie
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`