Prima pagină » Titlurile zilei » Primul weekend în casă nouă! Jurământul pe care l-a depus Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, după prima noapte petrecută departe de bordeiul în care locuia! De câteva zile, trăiește o altă viață!
Primul weekend în casă nouă! Jurământul pe care l-a depus Sergiu,

Primul weekend în casă nouă! Jurământul pe care l-a depus Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, după prima noapte petrecută departe de bordeiul în care locuia! De câteva zile, trăiește o altă viață!

13 apr. 2020, 04:00,
Dragos Savin, în Titlurile zilei

Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, a petrecut primul weekend în casă nouă împreună cu familia sa. Tânărul a început o nouă etapă din viața sa și are planuri mari de viitor. S-a obișnuit în noua sa locuință și vrea să se gospodărească. Spune că este norocos și că soarta l-a dus dintr-o dată pe un drum cum nu se putea mai bun. Casa a fost cumpărată ca urmare a campaniei demarate de Bună Ziua Iași și susținută de Cătălin Moroșanu

Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași, a petrecut primul weekend împreună cu familia sa în casa abia cumpărată. Viața tânărului s-a schimbat radical în două săptămâni. Dintr-o magazie din zona Dalas a ajuns să locuiască într-o casă de vis într-o zonă bună a Iașului. Ieri, reporterii BZI au discutat cu Sergiu. Tânărul a povestit că în noua sa casă totul este perfect.

„Este foarte bine… Am făcut puțină ordine în curte și am udat în grădină. Vreau să merg să cumpăr legume de pus în grădină”, a spus Sergiu.

Trebuie menționat faptul că familia care i-a vândut casa lui Sergiu i-a lăsat în curte mai mulți pomi fructiferi abia plantați și în grădină ceapă și usturoi verde. Sergiu a promis că va avea grijă de tot.

„Familia de la care am cumpărat casa este deosebită. Ne-a lăsat până și mâncare în frigider și în congelator… Nu avem cuvinte. Au lăsat multe lucruri în casă de care avem nevoie”, a spus Sergiu.

Sâmbătă, reporterii BZI i-au dus și ultimele pachete ajunse pe adresa redacției. Acum, înainte de Paște, Sergiu are casa îndestulată.

„Nu ne mai trebuie nimic”

Haine, alimente și jucării pentru copii. Asta a primit Sergiu în ultimele zile.

„Avem tot ce ne trebuie. Am primit haine, jucării pentru copii, alimente… nu ne mai trebuie nimic. Am vorbit cu soția să mergem săptămâna viitoare la cumpărături. Aș vrea să cumpărăm un aspirator și mai multe pentru casă. Trebuie să aduc și calul cu mine. Nu am putut până acum pentru că nu era potcovit”, a mai spus Sergiu.

Tânărul a promis că va merge la muncă, iar calul îl va folosi doar ca animal de companie.

„Calul aș putea să-l las la frații mei, dar nu vreau. Chiar dacă nu o să-l mai folosesc, îl țin lângă mine, e prietenul meu. Vreau să mă duc la muncă, aștept să văd astăzi ce rezolv. Soția va rămâne acasă cu copiii, iar eu merg la muncă. Trebuie să ajungem și la primărie la Miroslava, să ne terminăm actele de făcut și ce mai este”, a spus tânărul.

Trebuie precizat încă un aspect. Sergiu și mama copiilor săi nu sunt căsătoriți.

„Vrem să ne căsătorim. Când mergem la primărie, vrem să ne și căsătorim. Până acum nu am avut posibilitatea, dar acum putem”, a mai spus tânărul.

Imaginile care i-au schimbat viața

Vă reamintim că Sergiu Ion Ciobotariu este un tânăr care a ajuns peste noapte o mică „vedetă”. Bărbatul de loc din comuna ieșeană Răducăneni a fost surprins călare pe un cal, pe străzile Iașului. Tânărul a aflat că soția lui, internată la o maternitate din Iași, a adus pe lume un băiețel. A vrut neapărat să-și vadă fiul. A încercat să ia un mijloc de transport în comun, însă nu a fost lăsat.

„Am încercat să iau un tramvai. Nu m-au lăsat. Nu am avut bani să iau un taxi. M-am întors acasă și m-am urcat pe cal. Prima data m-a oprit un echipaj de Poliție. I-a fost milă de mine și m-au lăsat să plec. Pe urmă m-a oprit un echipaj de la Poliția Locală. Au râs de mine, m-au luat la mișto. Mai apoi m-a mai oprit un echipaj, au fost de treabă. Nu m-au amendat. Au înțeles că am o urgență și nu am avut altă variantă”, a spus Sergiu.

Tânărul a ajuns într-un final la soția lui, la maternitate. I-a lăsat ce a avut și a plecat spre casă. Ulterior reporterii BZI l-au căutat și i-au publicat povestea. Mii de oameni i-au sărit în ajutor și așa s-a ajuns ca, în două săptămâni, tânărul și familia sa să se mute în casă nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
25 iulie 2024
25 iulie 2024