Prima pagină » Local » Primul spital social din Iași, construit de către părintele Dan Damaschin, va fi gata până la finalul anului 2023 – GALERIE FOTO

Primul spital social din Iași, construit de către părintele Dan Damaschin, va fi gata până la finalul anului 2023 – GALERIE FOTO

10 mai 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași. Acesta a cumpărat un hotel în zona Tudor Vladimirescu și își dorește să ofere servicii medicale gratuite tuturor oamenilor nevoiași care nu sunt asigurați și nu se pot îngriji

La momentul actual se lucrează intens pentru a duce la final acest proiect care va veni în ajutorul multor persoane. Investițiile sunt foarte mari, însă părintele Dan Damaschin face toate aceste lucruri din dragoste pentru semenii săi.

Investițiile sunt destul de mari, dar primul spital social din Iași va fi gata până la finalul anului

o poză cu Părintele Dan Damaschin

Investițiile sunt destul de mari, dar primul spital social din Iași va fi gata până la finalul anului

Părintele Dan Damaschin a cumpărat, din ajutorul donațiilor, Hotelul Tudor Palace, deținut, în trecut, de afaceristul Ciprian Hulub, iar în prezent se transformă într-un centru social-medical. Investițiile vor fi în jur de 3 milioane de euro.

„Avem un termen-limită care este 23 decembrie 2023. Ar trebuie să se investească undeva la 3 milioane de euro, dar, dacă scăpăm de TVA, undeva la 2 milioane jumătate de euro. În clinica privată de caritate, toate investigațiile, analizele, consultațiile vor fi gratuite, deoarece sunt oameni care nu își permit să facă aceste investigații în clinicile publice”, declară părintele Dan Damaschin.

Spitalul social va avea un cabinet de cardiologie, pediatrie, o sală de tratament, un cabinet de medicină internă, cabinete de dermatologie, nefrologie, pneumologie, două cabinete de medicină de familie, stomatologie, o farmacie care va oferi medicamente gratuite și un centru de consiliere, unde vor fi angajați consilieri ortodocși ce vor veni în sprijinul oamenilor care au anumite vicii.

„În clinică va fi o secție de imagistică, o secție de laborator, internare de zi pentru cardiologie, oncologie, pediatrie, o farmacie care va oferi medicamente gratuite, o zonă unde se va lua masa, stomatologie și multe altele, dar trebuie să mă uit pe schița proiectului pentru a vi le putea spune pe toate. Facem cât putem de mult pentru binele oamenilor. Va fi și un centru de consiliere, unde voi avea angajați câțiva consilieri ortodocși. Intri bolnav, dar măcar ieși cu investigațiile făcute”, adaugă părintele Dan Damaschin.

Părintele Dan Damaschin este cunoscut în întreaga țară pentru toate actele de caritate pe care le-a făcut până în prezent

o poză cu schița primului spital social din România

„Veronica”, este sigurul spital social din Iași, Moldova și chiar din România, unde mamele și pruncii vor avea parte de îngrijiri medicale gratuite de cea mai bună calitate

Părintele Dan Damaschin este cunoscut pentru activitatea caritabilă în cadrul comunității sale. De-a lungul anilor, el a inițiat și coordonat o serie de proiecte de ajutorare a persoanelor aflate în dificultate, de la copii orfani și bătrâni singuri, la familii nevoiașe și persoane fără adăpost.

În general, acțiunile caritabile ale preotului Dan Damaschin reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toți cei care doresc să ajute și să sprijine comunitățile în care trăiesc. El demonstrează că prin implicare și sacrificiu personal se pot face multe lucruri bune pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru.

„Veronica” este sigurul spital social din Iași, Moldova și chiar din România unde mamele și pruncii vor avea parte de îngrijiri medicale gratuite, de cea mai bună calitate. Costul lucrărilor de amenajare și de dotare cu aparatura necesară depășește celebrele 6 zerouri, dar va veni în ajutorul multor persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *