Prima pagină » Eveniment-Social » Primul spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași este joi, 25 iunie 2020, cu premiera „Jocul dragostei și al întâmplării”, în regia lui Ovidiu Lazăr
Primul spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași este joi, 25 iunie 2020, cu premiera

Primul spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași este joi, 25 iunie 2020, cu premiera „Jocul dragostei și al întâmplării”, în regia lui Ovidiu Lazăr

20 iun. 2020, 04:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Primul spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași este premiera „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux, regie Ovidiu Lazăr. Spectacolul este programat joi, 25 iunie 2020, în spațiul verde de lângă Teatrul la Cub. La acest moment, ora spectacolului nu a fost stabilită de oficialii de la Teatrul Național Iași

Spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași! Premiera este „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux, regie Ovidiu Lazăr. Reprezentația este programată joi, 25 iunie 2020, în spațiul verde de lângă Teatrul la Cub. Deocamdată, Teatrul Național Iași nu a stabilit ora de începere a piesei.

Spectacol în aer liber la Teatrul Național Iași, premiera fiind „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux

Premiera „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux, comedie în trei acte de Pierre de Marivaux și în regia lui Ovidiu Lăzăr are scenografia asigurată de Alina Dincă Pușcașu. Din distribuție fac parte actorii: Daniel Busuioc, Radu Homiceanu, Livia Iorga, Dumitru Georgescu, Mălina Lazăr, Horia Veriveș, Ioan Ursulescu.

„Surprinzător pentru teatrul lui Marivaux este subiectul piesei «Jocul dragostei și al întâmplării, pentru că el aduce în scenă doi tineri care nu se cunosc și a căror căsătorie a fost pusă la cale de părinții lor. Cei doi tineri, independent unul de celălalt, se vor deghiza, ea împrumutând hainele subretei sale, el pe cele ale valetului. Silvia și Dorante vor deveni, în această încercare, Lisette și Bourguignon. Surpriza va fi dublă pentru că niciunul nu știe de hotărârea celuilalt. Întâmplător, sentimentul de dragoste dintre cei doi este puternic…”, arată Costin Tuchilă și Pușa Roth într-un capitol din „Clasicii dramaturgiei universale”, volumul I, Editura Academiei Române, 2010.

Ovidiu Lăzăr a făcut regie, în ianuarie 2020, la piesa „Gaițele” de Alexandru Kirițescu

Ovidiu Lăzăr a făcut regie, în ianuarie 2020, la piesa „Gaițele” de Alexandru Kirițescu. Piesa a avut reprezentații cu casa închisă.
„Gaițele” este una dintre cele mai cerute și mai apreciate piese din dramaturgia românească. Creația de Alexandru Kirițescu a revenit la Teatrul Național Iași după 33 de ani, într-o montare provocatoare, semnată de Ovidiu Lazăr. Regizorul Ovidiu Lazăr abordează acest text aflat de ceva timp în „portofoliul său de intenții”. În distribuție au fost actorii: Mihaela Arsenescu Werner, Tatiana Ionesi, Irina Răduțu Codreanu, Andreea Boboc, Mălina Lazăr, Livia Iorga, Georgeta Burdujan, Dumitru Georgescu, Daniel Busuioc, Horia Veriveș, Diana Roman. Și Oana Sandu, Ioan Ursulescu, Radu Grăjdeanu, Bogdan Ionescu, Ștefan Neagu joacă. Scenografa este realizată de Alina Dincă Pușcașu, iar asistenții de regie Alice Moisa și Matei Lazăr fac parte din spactacoul „Gaițele”.

Cine este regizorul Ovidiu Lăzăr de la Teatrul Național Iași

Regizorul Ovidiu Lăzăr de la Teatrul Național Iași, în anul 1996, a participat la cea de-a 340-a Sesiune a Seminarului de la Salzburg, Austria, cu tema „Puterea teatrului”, unde a avut ocazia să schimbe opinii despre teatru cu Arthur Miller, Ariel Dorfman, Andre Brink, Benedict Nightingale. În 2001 a fost invitat la Congresul Internațional de Teatru de la Salonic, Grecia, unde a prezentat disertația „Teatrul, între frică și speranță”. Ovidiu Lăzăr a publicat numeroase articole și studii atât în presa ieșeană, cât si în reviste de specialitate naționale, iar în 2005 a publicat la Editura Princeps Edit studiul „Doctorii doctorului CEHOV”.

A realizat numeroase colaborări la radio și televiziune. Este unul din inițiatorii Programului „Artschool” al Uniunii Naționale de Teatru din România (UNITER), care are ca scop introducerea teatrului ca formă de educație în comunitățile de copii. Premiera „Jocul dragostei și al întâmplării”, de Pierre de Marivaux, într-o regie marca Ovidiu Lăzăr, programată joi, 25 iunie 2020, este prima reprezentație la Teatrul Național Iași, după suspendarea activității din cauza COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *