Prima pagină » Eveniment-Social » Primul set de bilete pentru FITPTI ediția XVII, pus în vânzare
Primul set de bilete pentru FITPTI ediția XVII, pus în vânzare

Primul set de bilete pentru FITPTI ediția XVII, pus în vânzare

13 aug. 2024, 08:57,
în Eveniment-Social

S-a pus zilele acestea în vânzare un prim set de bilete pentru spectacolele din programul ediției XVII a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași. Atestat de Asociația Europeană a Festivalurilor de la Bruxelles, încă din 2015, ca „festival remarcabil”, evenimentul fondat și curatoriat de teatrologul Oltița Cîntec se va focaliza, în intervalul 3-10 octombrie, pe genericul „Tranziție”.

„Se împlinesc, în decembrie, 35 de ani de la evenimentele istorice din 1989, iar conceptul FITPTI se concentrează pe o eșantionare performativă și prin evenimente conexe a ce s-a petrecut teatral în acest interval, ce s-a schimbat în arta scenică românească în trei decenii și jumătate de libertate. Vom avea spectacole indoor și outdoor, teatru dramatic, teatru ambulant, teatru musical, instalații, peformance-uri, teatru VR, teatru studențesc, expoziții, lansări de carte, ateliere, dezbateri, un spectru larg de evenimente pentru toate categoriile de publicuri, produse de instituții de stat, companii independente și freelanceri”, precizează Oltița Cîntec.

Primul set de bilete pentru FITPTI ediția XVII, pus în vânzare

FITPTI va avea o prefață, pe 26 septembrie, vernisarea expoziției de fotografii Silviu Purcărete-50 de ani de teatru, care ajunge la Iași direct de la Craiova, unde a fost expusă în cadrul Festivalului Internațional Shakespeare.

Spectatorii pot achiziționa deja bilete pentru câteva dintre spectacolele invitate, de pe platforma bilet.ro. Prețul unui bilet este 50 lei (preț întreg), 25 lei (șomeri, pensionari) și 12,50 (elevi). Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe va susține o reprezentație cu Peter Pan, un titlu de afiș pentru întreaga familie, iar Magic Puppet Theatre Cluj-Napoca propune 20k leghe sub mări, un spectacol cu un imens bazin cu apă în mijlocul scenei. Adrenalină este realizat de Gabriel Sandu la Teatrul Excelsior, un spectacol dynamic, plin de nerv, care reface secvențe din industria muzicală autohtonă a anilor 2000.

O atracție de top este Romanian Psycho, cea mai nouă creație a lui Florin Piersic Jr., artist de valoare nelipsit din calendarul FITPTI al ultimilor ani. Producția Teatrului Național Timișoara se joacă în închiderea festivalului, 10 octombrie, orele 19. În programul prezentei ediții se regăsesc creații semnate de Radu Afrim, Radu Apostol, Roberto Bacci (Italia), Alexandru Dabija, Adina Lazăr, Ada Milea, Bobo Burlăcianu, Alain Timar (Franța) etc., cu echipele artistice ale Teatrului Nottara București, Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Centrul de Teatru Educațional Replica București, Teatrul Apropo București, Piotr Kulczyk (Polonia), Oni Maurer (Germania) etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 august 2024
13 august 2024