Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Primul pacient din SUA reinfectat cu Covid-19 a suferit simptome mai grave a doua oară
Primul pacient din SUA reinfectat cu Covid-19 a suferit simptome mai grave a doua oară

Primul pacient din SUA reinfectat cu Covid-19 a suferit simptome mai grave a doua oară

14 oct. 2020, 11:07,
BZI.ro, în Sanatate

Un bărbat tânăr și sănătos a devenit primul caz confirmat de reinfecție cu Covid-19 în SUA. În timp ce experții s-au grăbit să sublinieze că reinfecțiile par a fi relativ rare, acest caz este deosebit de neobișnuit, deoarece pacientul a fost lovit mai puternic de virus în timpul celei de-a doua infecții.

Publicat în The Lancet Infectious Diseases, noul studiu de caz descrie un tânăr de 25 de ani din Nevada, fără tulburări imune cunoscute sau afecțiuni de bază, care a avut două teste pozitive pentru SARS-CoV-2 într-un interval de timp de 48 de zile, primul pe 18 aprilie și al doilea pe 5 iunie, potrivit iflscience.

Pentru a confirma faptul că au fost de fapt două infecții SARS-CoV-2 distincte și nu doar o singură boală persistentă, oamenii de știință au analizat genomul celor două probe de virus ale pacientului și au constatat că prezintă diferențe genetice semnificative. Reinfecția este rară, au existat doar patru cazuri confirmate înainte de aceasta, dar simptomele mai severe a doua oară ridică întrebări cu privire la imunitatea generată din anticorpi.

„Descoperirile noastre indică faptul că o infecție anterioară ar putea să nu protejeze neapărat împotriva viitoarei infecții. Posibilitatea reinfectiilor ar putea avea implicații semnificative pentru înțelegerea noastră asupra imunității Covid-19.

După ce pacientul și-a revenit după testarea pozitivă pentru Covid-19, a doua infecție a fost mai severă și a dus la necesitatea administrarii de oxigen. Acest lucru contrastează cu rapoartele anterioare de reinfecție din Hong Kong, Belgia și Olanda, care au arătat că a doua reinfecție a fost mai puțin dură, ceea ce oamenii de știință au presupus că se datorează faptului că au dezvoltat un anumit nivel de imunitate la această afecțiune. În schimb, acest nou raport din SUA reflectă un raport din Ecuador care arată un al doilea caz mai sever.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *