Prima pagină » Actualitate » Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat în România. Ministerul Afacerilor Interne a făcut anunţul

Primul număr de înmatriculare verde a fost eliberat în România. Ministerul Afacerilor Interne a făcut anunţul

27 iun. 2022, 12:57, 1 ,
în Actualitate

Astăzi, 27 iunie 2022, a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, în România. Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că doar maşinile electrice vor primi aceste numere.

De luni pot beneficia de aceste plăcuţe 17.000 de autoturisme electrice 100 la sută.

„De astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România pot beneficia de numere verzi”
Reprezentanții MAI spun că prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport”, au transmis reprezentanţii MAI.

A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde

Statul român a dat startul la înmatricularea autoturismelor electrice cu plăcute care au numere verzi. MAI a afirmat că acesta este primul din cele 17.000 care urmează. De asemenea, în ceea ce priveşte mașinile care sunt deja înmatriculate şi respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de luni, 27 iunie 2022. Reprezentanţii MAI au publicat mesajul pe pagina oficială de Facebook.

„Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poți face diferența! Protejează și tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de astăzi”, a menţionat MAI.

Motivul pentru care se introduc numerele verzi

S-au introdus numerele de înmatriculare verzi pentru a creşte vizibilitatea maşinilor electrice în traficul din România. Astfel, sunt încurajaţi cetăţenii să opteze mijloace de transport care poluează şi reprezentanţii MAI încurajează romanii să se reorienteze.

„Prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. Cu speranța că vom întâlni cât mai multe mașini cu numere verzi pe străzile din țara noastră, vă dorim o zi frumoasă, fără probleme în trafic!”, se mai arăta în mesajul MAI.

Cea mai mare flotă de mașini electrice noi din România este deținută de o firmă din Iași

Vă aducem aminte că încă de anul trecut, grupul de firme Iaşisting a lansat campania sa ecologică „Verde pentru Iaşi”, prin prezentarea noii sale flote de 25 de vehicule electrice Renault Zoe, la sediul concesionarul Renault.

„Această flotă de vehicule electrice este doar un prim pas în campania noastră. Din discuţiile cu reprezentanţii Renault am aflat că în primăvara anului viitor au în plan să lanseze un model pentru transport marfă, foarte eficient, iar etapa a doua va fi achiziţia de vehicule pentru transport al bunurilor şi echipamentelor pe care le folosim la stingerea incediilor şi în domeniul protecţiei muncii. De asemenea, tot în primăvară vom mai avea un proiect ecologic, mai precis deschiderea unui nou parc, Aventura Park, care va avea şi o tabără şcolară. Ne dorim ca astfel să aducem copiii în mijlocul naturi, la activităţi antrenante în aer liber”, a declarat preşedintele Grupului de Firme Iaşisting, Viorel Blăjuţ.

Astfel, având în vedere că se anunța schimbarea Codului Rutier și introducerea numerelor de înmatriculare verzi, astăzi a apărut pe străzile din România primul autovehicul electric cu plăcute verzi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *