Prima pagină » International » Primul mesaj postat de Joe Biden, pe Twitter, în calitate de președinte: „Nu este timp de pierdut”

Primul mesaj postat de Joe Biden, pe Twitter, în calitate de președinte: „Nu este timp de pierdut”

20 ian. 2021, 22:48,
Bianca Rebegea, în International

Miercuri, 20 ianuarie 2021, a avut loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden, iar el a devenit oficial președintele Statelor Unite ale Americii. Acesta a postat pe contul de Twitter @POTUS primul mesaj în calitate de lider al statului. POTUS este cunoscuta prescurtare a titulaturii President Of The United States – Președintele Statelor Unite.

Noul președinte american s-a referit la criza generată de pandemia COVID-19.

„Nu e timp de pierdut când vine vorba de gestionarea crizei cu care ne confruntăm. De aceea astăzi mă îndrept spre Biroul oval pentru a trece imediat la muncă şi a livra o acţiune curajoasă şi ajutoare imediate pentru familiile americane”, se menționează în mesajul postat de Joe Biden.

De asemenea, și vicepreşedinta Kamala Harris şi-a preluat şi ea contul de Twitter, @VP. Aici apar imagini cu ea.

Sub controlul noii administraţii a trecut și contul oficial de Twitter al Casei Albe.

Joe Biden a depus jurământul: „Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi”

Din fericire, ceremonia de învestitură a preşedintelui Joe Biden a decurs fără incidente. Atât Biden, cât şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus jurământul în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite ale Americii.

Joe Biden a depus jurământul şi a fost aplaudat la scenă deschisă de sutele de invitaţi prezenţi la Capitoliu.

„Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat”, a declarat Joe Biden.

Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe Joe Biden și Kamala Harris

Președintele României, Klaus Iohannis, a scris un mesaj pe o rețea de socializare, în care i-a felicitat pe Joe Biden și pe Kamala Harris, subliniind că este convins că împreună vor continua parteneriatul strategic.

„Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm parteneriatul strategic România-SUA în beneficiul popoarelor noastre și să colaborăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *