Prima pagină » Razboi în Ucraina » Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front – VIDEO
Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front - VIDEO

Primul mesaj al oligarhului prieten cu Vladimir Putin, capturat de ucraineni pe front – VIDEO

18 apr. 2022, 18:31,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Viktor Medvedchuk, cunoscut oligarh ucrainean, prieten cu Vladimir Putin, a transmis un mesaj video președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintelui rus, Vladimir Putin, cu propunerea de a fi folosit ca monedă de schimb cu cu apărătorii și locuitorii orașului Mariupol.

Medvedchuck a fost capturat în urmă cu două săptămâni de către trupele ucrainene, pe front. Potrivit informațiilor, acesta plănuia să părăsească Ucraina prin Transnistria.

„Eu, Medvedchuk Viktor Vladimirovici,  fac apel la președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și la președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, cu cererea de fi dat la schimb de partea ucraineană pentru apărătorii lui Mariupol și civilii, care se află astăzi acolo și nu pot ieși prin coridoarele umanitare”, a spus acesta, în mesajul video.

Deputatul și omul de afaceri ucrainean apare în filmare îmbrăcat în negru, așezat la o masă.

Zelenski propusese în 12 aprilie un schimb de prizonieri între Medvedciuk, în vârstă de 67 de ani, arestat în aceeași zi, și ucraineni aflați în captivitate în Rusia. Întrebat despre un posibil schimb, Kremlinul a evitat întrebarea subliniind că Viktor Medvedciuk „nu este cetățean rus” și a spus că nu știe dacă acesta dorește ca Moscova să se implice în cazul său.

Circa 120.000 de civili sunt blocați în Mariupol

După unele estimări, în Mariupol rămân aproximativ 120.000 de civili, iar orașul continuă să fie apărat de luptători ai Regimentului Azov și Brigăzii 36 Marină.

În cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, soţia lui Viktor Medvedchuk, Oksana Marchenko, a declarat că una dintre cele două fotografii publicate de Ucraina în această săptămână arată că oligarhul a fost bătut, potrivit Reuters.

Fotografia cu oligarhul încătușat a fost postată chiar de președintele Zelesnki

O fotografie cu el în cătuşe a fost publicată pe contul oficial de Telegram al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar o alta a fost postată de SBU pe Facebook.

Arătând cele două fotografii, Oksana Marchenko a declarat că una a fost făcută înainte de a fi interogat şi nu prezintă semne de rănire. O a doua imagine, despre care a spus că a fost făcută în timpul interogatoriului său, îl arată pe acesta cu părul peste frunte.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *