Prima pagină » Local » Primul Comitet de Coordonare Local al PNL Municipiul Iași desfășurat în format fizic la Casa de Cultură a Studenților

Primul Comitet de Coordonare Local al PNL Municipiul Iași desfășurat în format fizic la Casa de Cultură a Studenților

09 oct. 2022, 17:34, 1 ,
în Local

Astăzi a avut loc primul Comitet de Coordonare Local al PNL Municipiul Iași desfășurat în format fizic după alegeri interne. Membrii organizației locale a PNL au aprobat Raportul de activitate, Planul de Acțiuni pentru perioada următoare și au validata Rapoartele de implementare a programelor de guvernare locală de la Primăria Municipiului Iași și Consiliul Județean Iași – Iași County Council.

Suplimentar au fost aleși prin, vot secret, un nou vicepreședinte coordonator al Departamentului Agricultură, în persoana dlui. Liviu Bulgaru și doi membri ai BPL, dl. Dura Alexandru și dl. Iordache Popa.

De asemenea membrii PNL Municipiul Iași au aprobat, în unanimitate Rezoluția „𝑰𝒂𝒔̦𝒖𝒍, 𝒑𝒆 𝒎𝒂̂𝒊𝒏𝒊 𝒃𝒖𝒏𝒆!” propusă de Biroul Politic Local, după cum urmează:

REZOLUȚIA

Comitetului de Coordonare Local al PNL Municipiul Iași

𝗜𝗔𝗦̦𝗨𝗟, 𝗽𝗲 𝗺𝗮̂𝗶𝗻𝗶 𝗯𝘂𝗻𝗲!

Septembrie 2020 a marcat o premieră postdecembristă în configurația politică de la nivelul Municipiului Iași, respectiv electoratul a însărcinat Partidul Național Liberal să conducă procesul de dezvoltare a orașului nostru pentru următorii patru ani validând astfel programul electoral propus de candidatul Mihai Chirica și echipa liberală.

Același lucru s-a întâmplat și la Consiliul Județean unde programul propus de Costel Alexe a devenit, prin votul ieșenilor, programul de dezvoltare a județului Iașului. S-a creat astfel o oportunitate unică pentru Iași: o echipă cu acțiuni coerente și coordonate în cele două instituții fanion ale administrației publice locale. Cele două instituții lucrează acum împreună la proiectele Iașului: Documentația pentru noua Sală Polivalentă este gata, așteptând doar aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către CNI, noul Terminal al Aeroportului este în execuție și s-au demarat documentațiile pentru două noi căi de acces la Aeroport, una făcută de Primărie și o alta de Consiliul Județean. Implementăm împreună mult așteptatul transport metropolitan. Și tot cele două instituții vor depune în parteneriat proiectul pentru reabilitarea Filarmonicii pentru a fi finanțat din noul Program Operațional Regional. Iar exemplele nu se opresc aici.

Din păcate ceilalți actori politici locali reprezentați în Parlament aleg să facă o opoziție perfect neconstructivă inclusiv împiedicând realizarea proiectelor Iașului. Ori acest lucru este inacceptabil din orice unghi am privi lucrurile iar electoratul vede și va taxa acest comportament la vot.

Modul în care Iașul arată și se “mișcă” în competiția socio-economică a marilor orașe ale României este apreciat pozitiv de toți cei care ne trec pragul iar recent Iașul a fost desemnat Destinația de City-Break a anului 2022.

***

PNL are acum la Iași cel mai bun rezultat din câte a avut vreodată iar performanțele, măsurate prin numărul de aleși locali, fie ei primari, consilieri județeni sau locali, îndreptățesc echipa liberală de la Iași să solicite Guvernului o mai mare deschidere către confirmarea reprezentării Iașului în structurile Guvernului.

De asemenea, este necesară o atenție sporită asupra proiectelor care necesită sprijin central, fie că vorbim de construcția Sălii Polivalente, reabilitarea Colegiului Pedagogic, construcția sau modernizarea de unități spitalicești sau modernizarea infrastructurii de transport. Iar în acest ultim subiect 𝘀𝗼𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗮̆𝗺 𝗠𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗲𝗿𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝘀̦𝗶 𝗜𝗻𝗳𝗿𝗮𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗺𝗮̆𝘀𝘂𝗿𝗶 𝗮𝗱𝗲𝗰𝘃𝗮𝘁𝗲 𝘀̦𝗶 𝗵𝗼𝘁𝗮̆𝗿𝗮̂𝘁𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮𝗰𝗰𝗲𝗹𝗲𝗿𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗼𝗰𝘂𝗺𝗲𝗻𝘁𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗔𝟴 – 𝗔𝘂𝘁𝗼𝘀𝘁𝗿𝗮𝗱𝗮 𝗨𝗻𝗶𝗿𝗶𝗶 – 𝗮𝘀𝘁𝗳𝗲𝗹 𝗶̂𝗻𝗰𝗮̂𝘁 𝗮𝗰𝗲𝗮𝘀𝘁𝗮 𝘀𝗮̆ 𝘀𝗲 𝗰𝗮𝗹𝗶𝗳𝗶𝗰𝗲 𝗮 𝗮𝘃𝗲𝗮 𝗲𝘅𝗲𝗰𝘂𝘁̦𝗶𝗮 𝗹𝘂𝗰𝗿𝗮̆𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁̦𝗮𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘃𝗶𝗶𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺 𝗢𝗽𝗲𝗿𝗮𝘁̦𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 (𝗣𝗢𝗧).

𝗜̂𝗻𝘁𝗮̂𝗿𝘇𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮 𝗰𝘂 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝗱𝗲𝗿𝘂𝗹𝗲𝗮𝘇𝗮̆ 𝗽𝗿𝗼𝗰𝗲𝘀𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝗿𝗲 𝗮 𝘁𝗿𝗮𝘀𝗲𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗡𝗼𝗿𝗱 𝗮 𝗠𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜𝗮𝘀̦𝗶 𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗱𝗲 𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗮̆ 𝘀𝗮̆ 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝗰𝗮̆ 𝗶̂𝗻𝗴𝗿𝗶𝗷𝗼𝗿𝗮̆𝗿𝗶 𝗺𝗮𝗷𝗼𝗿𝗲. Municipiul Iași și ieșenii, în ansamblul lor, au nevoie de această conectivitate, la nivel de autostrada, cu Vestul pentru a fructifica la maxim potențialul său de dezvoltare iar conectarea eficientă cu celelalte provincii istorice ale țării este o datorie pe care ieșenii nu au “încasat-o” încă.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *