Prima pagină » Sport » Primul club din Liga I care suspendă integral contractele pe durata stării de urgență. Mail-ul primit de jucători
Primul club din Liga I care suspendă integral contractele pe durata stării de urgență. Mail-ul primit de jucători

Primul club din Liga I care suspendă integral contractele pe durata stării de urgență. Mail-ul primit de jucători

01 apr. 2020, 04:00,
în Sport

Consiliul de Administrație al clubului FC Hermannstadt a decis, luni seara, să suspende contractele jucătorilor legitimați pe perioada stării de urgență în România, potrivit unui comunicat al grupării sibiene.

„Măsura vine ca o consecință a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă ținem cont că în prezent nu se știe când se va relua activitatea fotbalistică din țara noastră”, precizează clubul.

Drepturile financiare rămân neschimbate

AFC Hermannstadt le-a propus, însă, jucătorilor prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării. Prin urmare, „aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înțelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate”.

„Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă informează că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire de către niciuna dintre părți, pe o perioadă ce nu poate fi previzionată în acest moment, fapt pentru care Asociația Fotbal Club Hermannstadt vă oferă posibilitatea să vă exprimați efectiv opțiunea în legătură cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării. Prelungirea contractului va fi singura clauză care urmează să fie modificată de către părți iar toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate (drepturile financiare rămân neschimbate). În situația în care sunteți de acord cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării, vă solicităm, ca în termen de 5 zile, să returnați notificarea cu numele în clar, semnătura și data, la adresa de e-mail [email protected]”, se arată în actul trimis de club jucătorilor.

Președintele și-a suspendat și el contractul

Președintele și-a suspendat și el contractul. Jucătorii de la Hermannstadt se află în izolare
În acest moment, staff-ul și toți fotbaliștii echipei sibiene se află în autoizolare și se pregătesc individual după un program stabilit în prealabil.
Președintele clubului, Iuliu Mureșan, a decis luni să își suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgență, aflată în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.
Competițiile fotbalistice din România, întrerupte inițial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. Aceasta a fost decretată la 16 martie de președintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Cât asigură statul sportivilor?

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câștigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanței Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *