Prima pagină » Local » Primul centru de vaccinare drive-thru din Iași a fost un adevărat succes! În mai puțin de două săptămâni, peste 2.500 de ieșeni au ales să se imunizeze direct din mașină!

Primul centru de vaccinare drive-thru din Iași a fost un adevărat succes! În mai puțin de două săptămâni, peste 2.500 de ieșeni au ales să se imunizeze direct din mașină!

21 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

La centrul de vaccinare împotriva COVID-19 drive-thru deschis în parcarea Centrului Comercial ERA, până ieri, 20 mai 2021, au fost imunizate peste 2.500 de persoane. Deschiderea centrului de vaccinare a fost un real succes. În primele zile, aproape 400 de ieșeni s-au prezentat în parcarea centrului comercial ERA pentru imunizare. Angajatorii pot solicita imunizarea angajaților direct la sediul firmei

Pe data de 8 mai 2021 a fost deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din Iași, în parcarea Centrului Comercial ERA. În zilele ploioase, zeci de ieșeni au ales să se vaccineze comod, din mașină.

„Joi, 20 mai 2021, până la ora 13:00, am imunizat aproximativ 60 de persoane, toate cu prima doză, iar acest lucru ne bucură. Din numărul total de persoane vaccinate până în prezent, mai bine de 80 din ei au primit prima doză. Foarte puțini au venit pentru administrarea rapelului. La început reușeam să vaccinăm câte 300 – 400 de persoane pe zi, iar în prezent ajungem la 100 pe zi. S-a resimțit maratonul organizat de la UMF, deoarece în loc de 400 de persoane, în weekendul 14 – 16 mai 2021, am avut maximum 200. Din cele două fluxuri, am lăsat doar unul deschis, deoarece este mai liber acum. Au fost două zile ploioase în care am avut activitate încontinuu. Vom rămâne deschiși atâta timp cât va fi nevoie. Urmează de sâmbătă, 29 mai 2021, să începem administrarea rapelului”, a precizat Ștefan Rat, coordonatorul centrului de vaccinare drive-thru.

Peste 2.500 de persoane au fost imunizate cu serul Pfizer.

„Din prima zi de activitate a centrului de vaccinare drive-thru de la ERA și până pe data de 20 mai 2021, un număr de peste 2.500 de persoane s-au vaccinat în această locație. Centrul a fost înființat prin contribuția mai multor instituții, care au răspuns solicitării prefecturii, respectiv DSP Iași, Consiliul Județean, Primăria Municipiului Iași și ISU. Punctul de vaccinare va rămâne deschis atâta timp cât va fi necesar”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Angajații pot fi imunizați direct la sediul firmei

Angajatorii pot cere vaccinarea angajaților direct la sediul firmei dacă numărul doritorilor este mai mare de 30.

„Pentru eficientizarea procesului de vaccinare în județul Iași, se organizează acțiuni specifice de vaccinare la nivelul operatorilor economici. În acest sens, Prefectura Județului Iași și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași informează că se pot vaccina următoarele categorii de persoane: angajații proprii, angajații subcontractorilor, membrii de familie ai angajaților și angajaților subcontractorilor. Pentru planificarea la vaccinare, angajatorii trebuie să înregistreze persoanele care doresc să se vaccineze la DSP, pe platforma informatică CaPeSaRo. Menționăm că vaccinarea se realizează la sediul firmei dacă numărul de solicitări pentru vaccinare este mai mare de 30. În perioada 18 – 19 mai 2021, la solicitarea a doi operatori economici din județul Iași au fost vaccinați 160 de angajați”, a spus Marius Voicescu, purtător de cuvânt DSP Iași.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 desfășurată la nivelul județului Iași și până miercuri, 20 mai 2021, au fost efectuate 290.010 doze de vaccin. Din numărul total de persoane vaccinate, 167.066 au fost imunizate cu prima doză, iar 122.944 cu cea de-a doua doză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *