Prima pagină » Actualitate » Primul centru de vaccinare anti-Covid-19 cu program non-stop, deschis în Capitală – VIDEO
Primul centru de vaccinare anti-Covid-19 cu program non-stop, deschis în Capitală - VIDEO

Primul centru de vaccinare anti-Covid-19 cu program non-stop, deschis în Capitală – VIDEO

05 nov. 2021, 15:06,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Un nou centru de vaccinare anti-Covid-19 a fost deschis în România. Primăria Sectorului 3 din București a deschis, vineri, 5 noiembre 2021, primul centru de imunizare împotriva noului coronavirus cu program non-stop. Unitatea este amenajată în zona centrală a Capitalei, pe strada Nerva Traian nr. 1, într-o locație complet recondiționată și care respectă toate standardele de igienă, fiind avizat de către Direcția de Sănătate Publică.

Mai mult decât atât, centrul nou deschis este și singurul loc unde te poți vaccina la orice oră împotriva maladiei cauzată de virusul SARS – COV – 2.

Tipul serului care va fi administrat în acest centru este cel dezvoltat de compania Pfizer. Centrul are o zonă de triaj, două fluxuri de vaccinare și o sală post-vaccinare. Intrarea se face prin Strada Nerva Traian, iar ieșirea se face pe un culoar separat prin spatele clădirii.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, despre primul centru de imunizare cu program non-stop din Capitală

Prezent la deschiderea centrului, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat faptul că acest centru este amplasat în centrul Capitalei și are program 24 ore din 24 ore.

“Deschidem un nou centru de vaccinare în Sectorul 3, singurul centru din București care are program non-stop. Centrul se află aici, pe Strada Nerva Traian, o locație în care există și locuri de parcare, și transport în comun, dar și piață, este în centrul Bucureștiului. Deci, venind aici, putem să ne rezolvăm și alte treburi, dar să beneficiem și de vaccinare”, a transmis Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din Capitală.

Edilul a relatat, vizibil afectat, faptul că un prieten de-al său, tânăr și sănătos, dar nevaccinat împotriva noului coronavirus, s-a îmbolnăvit și a decedat chiar ieri din cauza acestui virus. Cu această ocazie, primarul Sectorului 3 i-a îndemnat pe toți bucureștenii și să nu mai întârzie momentul în care se vor vaccina și să apeleze cu încredere la această modalitate de a preveni îmbolnăvirea cu SARS – COV – 2.

„Profit de ocazie pentru a anunţa că se acordă şi bonusurile, oamenii primesc câte 100 de lei pentru vaccinare, detalii putând fi găsite pe site-ul Primăriei Sectorului 3”, a ținut să mai precizeze Robert Negoiță.

Centrul de vaccinare de pe Strada Nerva Traian nr. 1 este al treilea de acest fel deschis de Primăria Sectorului 3.

Cetățenii se mai pot vaccina anti-covid și la centrele deschise în incinta Park Lake Mall (Luni – Duminică 8.00 – 20.00) , aflat pe Strada Liviu Rebreanu și a București Mall (Luni – Duminică 8.00 – 20.00) de pe Calea Vitan.

Centrul de vaccinare non-stop și la Timişoara

Centrul de vaccinare împotriva virusului non-stop din Timișoara s-a deschis în urmă cu mai multe luni, însă la un moment dat platforma nu a permis programările pe timp de noapte.

„În această perioadă însă, nu a scăzut numărul de programări, în cadrul acestui centru, ci pur şi simplu am condensat persoanele care ar fi trebuit să fie vaccinate într-o perioadă de 24 de ore, în perioadă de 12 ore”, a afirmat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Numărul persoanelor care s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, la Iași, a crescut

Numărul vaccinărilor a început din nou să crească în Iași. De pe data de 28 septembrie 2021 și până ieri, 4 noiembrie 2021, s-au vaccinat aproximativ 40.000 de ieșeni cu cea de-a treia doză. Tot mai multe persoane se imunizează în urma situației dramatice în care se află Iașul din cauza ratei crescute de infectare.

Aproximativ 3.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 într-o singură zi, la Iași! Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație să se vaccineze. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, până ieri, 4 noiembrie 2021, au fost administrate 594.337 de doze de vaccin. Din acest număr total de persoane vaccinate, 292.082 au fost vaccinate cu doza I și 205.658 cu doza II, iar la 56.894 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson&Johnson, din care 620 de doze au fost administrate în ultimele ore.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *