Primul caz de reinfectare cu coronavirus. Oamenii de știință din Universitatea Hong Kong au raportat cazul unui pacient aparent tânăr, sănătos, care s-a re-infectat cu Covid-19, la patru luni și jumătate de la prima infecție.
Folosind secvențializarea genomului, au descoperit că al doilea atac era clar diferit de prima infecție, fiind o forma mai simpla, potrivit BBC.
Oamenii de știință știu că persoanele infectate de coronavirus dezvoltă un răspuns imun, deoarece corpul lor combate virusul, iar acest lucru ajută la protejarea lor împotriva revenirii. Dar nu este clar cât de puternică este această protecție sau cât durează.
Primul caz de reinfectare cu coronavirus
Dacă oamenii pot prinde virusul de mai multe ori, atunci poate fi necesar un vaccin pentru a proteja mult mai mulți oameni – deși cei care sunt bolnavii mai grav au un răspuns imun mai mare decât cei cu simptome ușoare.
Alte coronavirusuri, cum ar fi răceala obișnuită, re-infectează oamenii, astfel încât nu este surprinzător faptul că Sars-CoV-2 – virusul care provoacă Covid-19 – ar putea face la fel, potrivit BBC.
Dar Organizația Mondială a Sănătății spune că este important să nu se traga concluzii pe baza experienței unui pacient din 23 de milioane din întreaga lume.
Lucrarea completă de cercetare nu a fost încă publicată, astfel încât unele aspecte ale acestui caz nu sunt încă clare.
Se pare că atunci când această persoană a fost infectată pentru a doua oară nu au avut simptome – iar infecția a fost preluată prin teste de screening la aeroport. Sunt necesare mai multe studii bazate pe populație înainte de a se trage concluzii ferme cu privire la re-infecție.