Prima pagină » International » Primul bar fără alcool din Torino: „Nu pot să-mi fac rău mie și celorlalți”
Primul bar fără alcool din Torino: „Nu pot să-mi fac rău mie și celorlalți”

Primul bar fără alcool din Torino: „Nu pot să-mi fac rău mie și celorlalți”

26 iul. 2024, 17:40, 1 ,
BZI.ro, în International

Atipico, un nou bar din Torino, a devenit rapid cunoscut pentru faptul că nu vinde alcool. Davide Piastra, proprietarul, și-a schimbat afacerea după ce s-a convertit la islam, relatează Corriere della Sera.

În barul său nu se găsesc băuturi alcoolice tradiționale, ci cocktailuri care recreează gustul celor alcoolizate, dar fără alcool.

„Nu pot să-mi fac rău mie și celorlalți”, afirmă Davide. „A oferi alcool înseamnă a-i face rău celuilalt și celor din jur. Nu există nicio obligație religioasă de a face acest lucru. În timp, dacă situația financiară permite, musulmanii care vând alcool ar trebui să renunțe la acest sistem. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna posibil”, explică el.

”A nu avea alcool nu este o barieră, ci un avantaj”

Davide Piastra și echipa sa sunt în această industrie de 20 de ani.

„De mult timp servesc clienților cocktailuri cu băuturi alcoolice. Cunosc bine produsele alcoolice, am făcut cursuri și am lucrat cu ele. Când ofer aceste produse astăzi, știu ce ați băut înainte și ce vă ofer acum. Nu am fost niciodată un mare băutor, dar îmi plăcea să savurez o bere cu pizza. Cocktailurile noastre sunt o adevărată explozie de arome. Alcoolul de obicei acoperă aromele, dar la noi le puteți simți pe toate. Experimentăm continuu și de multe ori, când pun un client să încerce o băutură, am emoții. Pentru a crea produse similare, există o cercetare constantă a ingredientelor și un studiu atent. Barurile tradiționale au produse standard pe piață de mult timp, deci sunt într-o zonă sigură”, explică el.

Barul a reușit să atragă și noi clienți.

„Grupul nostru țintă sunt femeile de peste 35 de ani, femeile însărcinate și prietenii lor. Avem o clientelă feminină care include și persoane în vârstă, care vin aici pentru un aperitiv, lucru pe care nu l-am văzut în trecut. Nu avertizăm clienții în prealabil despre caracterul nostru special, suntem aici pentru a propune, nu pentru a forța pe nimeni. Din când în când, cineva pleacă, și e în regulă”, adaugă el.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *