Prima pagină » Local » Primul ambulift 100% electric, prezentat la Aeroportul Internațional Iaşi. Iată cum funcționează

Primul ambulift 100% electric, prezentat la Aeroportul Internațional Iaşi. Iată cum funcționează

08 aug. 2024, 11:23, 6 ,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Joi, 8 august 2024, este prezentat primul ambulift din dotarea Aeroportului Iași, 100% electric, cel mai modern echipament de acest tip din România, și modul său de operare.

Deocamdată reprezentanții aerogării ieșene sunt în etapa instruirilor, dar curând vor dispune și de certificarea pentru serviciile PRM.

Ambuliftul permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului (şi invers), atunci când aeronava se află parcată pe o poziţie îndepărtată, pe platformele aeroportului.

Primul pasager care va folosi ambuliftul de la Iaşi este o tânără cu dizabilități care va zbura cu avionul pe ruta Iaşi – Bergamo.

„Este un lucru bun. Ne este foarte greu să ne deplasăm fără un astfel de utilaj. În cele mai multe cazuri persoanele cu dizabilități se simt discriminate”, a transmis Paraschiva, o tânără cu dizabilități.

„Era o mare nevoie să avem acest ambulift la Iaşi. Astăzi a avut loc o demonstrație. Totul a mers foarte bine. Este un pas important pentru Aeroportul Internațional din Iaşi”, a transmis Romeo Vatră, directorul aerogării ieșene.

Comentarii
  • Da un lucru perfect dar incepem iar cu porcariile unui anumit domn si punem urmatoarele intrebari 1 A fost angajat personal pt el ? raspuns NU 2 intrebare este adevarat ca viitoarea fct este cu dedicatie pt serviciu respectiv ? raspuns da 3 de ce cand e nevoie de personal operational cu ajutorul unei doamne cu ochelari se lungeste la nesfarsit incadrarile ? raspuns prime pt unii.4 de ce nimeni din conducere nu vrea sa lamuresca misterul familiei care face ce vrea pe aeroport ? de frica de verisorul 5 de ce nu sau luat masuri cand barbatelul FURA baloti de paie raspuns CA EU POT SI FAC CE VREAU.DL PINOCHIO PLEACA ,MINTI SI ACOPERI .

  • De cine e vb Diana ca mereu aduci vorba de familia care taie si spanzura pe acolo. De Tiganas?

  • O sa rugineasca si ala asa cum ruginesc lifturile de pe la scari si rampele deteriorate, de parca ar fi plin de handicapati pe aici. Eu n-am vaz nici macar o data pe cineva cu handicap sa foloseasca vreo rampa sau lift in Iasi cel putin. Avem sanse sa devenim noi cu handicap ca ne impiedicam de ele!

  • Nu cunosc fam respectiva scriu si eu ,,jules verne ,,….iar oamenii de care scriu nu au cum sa fie reali ….am dreptate ?

  • Maria Ciubotaru

    Nu vine Costel Alexe si Mihai Chirica sa-l inaugureze cu un sobor de preoti ?

  • Simex rules!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024