Prima pagină » Local » Primii pacienți suspecți de infectare cu noua tulpina Omicron la Iași
Primii pacienți suspecți de infectare cu noua tulpina Omicron la Iași

Primii pacienți suspecți de infectare cu noua tulpina Omicron la Iași

22 dec. 2021, 19:21,
în Local

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunțat că la Iași există două cazuri de infectare despre care se crede că ar fi cu varianta Omicron.

„Aşa cum Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a anunțat că la Iași există două cazuri de infectare despre care se crede că ar fi cu varianta Omicron.ştiţi, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iaşi, prin laboratorul de biologie moleculară, este centrulul zonal de screening Covid-19, pentru toate tulpinile. Astăzi, am ridicat suspiciunea înaltă, în cazul a doi pacienţi de infectare cu varianta Omicron. Am trimis spre Bucureşti, probele recoltate aşteptând secventierea şi, probabil, confirmarea. Un pacient este internat în cadrul spitalului Parhon iar proba celuilalt a venit prin intermediul DSP”, a declarat Florin Roșu.

Prima suspiciune de infectare cu tulpina Omicron la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”. Este vorba despre un pacient în vârstă de 49 de ani din județul Vaslui care se află în evidențele spitalului cu o afecțiune urologică. Acesta nu are istoric de călătorie și nici nu a intrat în contact cu persoane care să fi fost plecate din țară în ultimele două săptămâni.

„Este o suspiciune la care am cerut confirmarea prin teste specifice, fiind vorba despre un bărbat care a fost depistat pozitiv în octombrie 2020 și vaccinat cu schemă completă în 2021. A venit la spital cu un test rapid pozitiv și cu simptomatologie specifică: disfagie, cefalee și febră”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Starea bărbatului este bună momentan, primind tratament specific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *