Prima pagină » Local » Primi pași pentru centura ușoară a municipiuluI Iași! 6,6 milioane de lei pentru proiectarea arterei din jurul orașului
Primi pași pentru centura ușoară a municipiuluI Iași! 6,6 milioane de lei pentru proiectarea arterei din jurul orașului

Primi pași pentru centura ușoară a municipiuluI Iași! 6,6 milioane de lei pentru proiectarea arterei din jurul orașului

24 iul. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Consiliul Județean Iași va aloca 6,6 milioane de lei pentru viitoarea centură ușoară a municipiului Iași. Proiectul cuprinde modernizarea mai multor drumuri din jurul municipiului. Autoritatea județeană a demarat o primă procedură pentru proiectarea viitoarei șosele ce înconjoară municipiul

A fost scoasă la licitație proiectarea centurii ușoare ocolitoare a municipiului Iași. Proiectul derulat de Consiliul Județean Iași are o valoare de 6,6 milioane de lei, fără TVA. Procedura a fost lansată pe sistemul electronic de achiziții publice, termenul de primire a ofertelor fiind 30 august 2021. Proiectul a fost lansat recent de conducerea Consiliului Județean Iași, în calcul fiind luate 8 artere județene pe o distanță de 73 de kilometri din jurul municipiului Iași. Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și în ce constă proiectul care a fost scos pe SICAP în această perioadă.

„Consiliul Județean Iași a scos la licitație contractul de achiziție publică de servicii proiectare constând în studiu de fezabilitate, proiect tehnic, detalii de execuție, proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire. Discutăm și despre verificarea tehnică a proiectului tehnic conform prevederilor în vigoare aferente proiectului. În calcul intră și asistența tehnică pe timpul execuției lucrărilor legate de înființarea centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași”, a susținut Sorin Afloarei, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Mai multe drumuri județene vor fi reabilitate

Centura ușoară de ocolire a municipiului lași va avea o lungime totală de 73 de kilometri. Proiectul cuprinde DJ 248B – Vânători – Lețcani (în lungime de 16,32 kilometri), DC 26B Lețcani – Voinești (în lungime de 16,573 kilometri), DJ 248A Voinești (în lungime de 2,21 kilometri), DJ 248F Voinești – Mânjești – Budești (în lungime de 6,007 kilometri), DJ 248C Budești – Piciorul Lupului – Ciurea (în lungime de 10,486 kilometri), DJ 248D Ciurea – Bârnova – Tomești – Holboca (în lungime de 19,069 kilometri), dar și DJ 249A, limita municipiului lași – Holboca (intersecția DJ 248D), drum în lungime de 2,415 kilometri.

Variantă de traseu pentru șoferii din municipiul Iași

Primele discuții despre acest proiect au fost demarate încă din anul 2020. Centura ușoară a municipiului Iași ar urma să scoată traficul din oraș pe drumurile județene ce vor fi modernizate prin fonduri europene. În plus, autoritățile județene derulează și alte investiții legate de modernizarea infrastructurii rutiere din zona Iașului. Este vorba despre un nou proiect legat de modernizarea unei șosele care ar putea scoate tot traficul din zona Drumului European 583. Șoseaua DJ 282 Potângeni – Românești – Podu Iloaiei ar putea reprezenta o variantă de traseu pentru conducătorii auto ce vin pe Drumul European pentru a ajunge în Copou și, apoi, mai departe, spre Rediu – Movileni. Această șosea a fost inclusă în noul masterplan de drumuri județene, proiect cu o valoare de 290 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *