Prima pagină » Sanatate » Mama si copilul » Primele semne ale distrofiei musculare la bebelusi
Primele semne ale distrofiei musculare la bebelusi

Primele semne ale distrofiei musculare la bebelusi

21 feb. 2017, 19:06,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:71379;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Distrofia musculara Duchene este un tip de distrofie musculara ce apare la bebelusi. Bebelusii care sufera de aceasta tulburare îsi pierd abilitatea de a sta în fundulet, de a merge, de a-si misca mainile cu usurinta si chiar de a respira cu usurinta din cauza slabiciunii generale, sustine Dr. Simona Pecec, medic specialist pediatru.

Din ce cauze apare distrofia musculara
Distrofia musculara la bebelusi apare din cauza prezentei uneia dintre genele defecte, responsabila cu producerea proteinelor ce protejeaza deteriorarea fibrelor musculare. O informatie genetica incorecta sau absenta duce la incapacitatea de a produce acele proteine necesare pentru construirea si mentinerea muschilor sanatosi.

Acest defect al unei anumite gene, relationat cu distrofia musculara, este rezultatul unei mutatii genetice. Mutatia poate fi mostenita sau poate aparea spontan la nivelul ovulului ce se transforma în embrion.

Totul despre distrofia musculara – cauze, simptome, tratament

Primele semne ale distrofiei musculare
Cele mai proeminente simptome al distrofiei musculare la bebelusi se traduc prin slabiciunea muschilor.

Iata o lista cu posibile alte simptome:
–          Cazaturi frecvente
–          Copilul întampina probleme atunci cand se ridica din pozitia în care a dormit (întins în pat)
–          Dificultati legate de mersul în picioare sau de-a busilea
–          Mersul pe varfuri
–          Copilul se clatina cand merge
–          Rigiditate musculara si durere
–          Dificultate de învatare

Diagnosticul distrofiei musculare
În primul rand, medicul pediatru analizeaza istoricul medical si efectueaza un control fizic al copilului. Apoi, pentru diagnosticul final, poate recomanda anumite teste precum cele enzimatice, electromiografie, teste genetice, biopsie musculara, examinari ale functiilor pulmonare si cardiace.

Cum ar putea fi ameliorata distrofia musculara

Cum se trateaza distrofia musculara?
Nu exista un tratament pentru distrofia musculara, însa anumite metode pot reduce eficient problemele. Acestea au rolul de a-l ajuta pe cel mic sa ramana mobil cat mai mult timp posibil. Exista pastile pe baza de corticosteroizi ce ajuta la întarzierea avansarii simptomelor si la cresterea rezistentei musculare la bebelusi. Exista si o serie de terapii ce se concretizeaza prin exercitii de stretching si aerobic, dar si o serie de dispozitive ce ajuta la mobilitatea copilului.

În cazuri extreme, medicul poate recomanda operatia chirurgicala pentru a corecta curbura coloanei vertebrale a bebelusului, deoarece acest lucru ar putea face dificila respiratia.

sursa:totuldespremame.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *