Prima pagină » Local » Primele reacții după reţinerea lui Tiberiu Cebotaru. Iată ce spune şeful Poliţiei Locale Iași – VIDEO
Primele reacții după reţinerea lui Tiberiu Cebotaru. Iată ce spune şeful Poliţiei Locale Iași - VIDEO

Primele reacții după reţinerea lui Tiberiu Cebotaru. Iată ce spune şeful Poliţiei Locale Iași – VIDEO

27 apr. 2023, 10:51, 3 ,
în Local

Șef Liviu Zanfirescu, director general Poliția Locală Iași, a avut primele reacții după ce Tiberiu Cebotaru a fost reținut. Vă aducem aminte că șeful Serviciului Poliția Călare Iași a fost acuzat de viol și agresiune sexuală.

„În primul rând aşa cum este situaţia este una foarte gravă şi niciodată nu m-am aşteptat să înregistrăm un asemenea eveniment, mai ales că acest coleg la serviciu a fost impecabil. A executat atribuţiile de serviciu la cel mai înalt nivel. Evenimentul nu s-a întâmplat în timpul serviciului şi nici în legătură cu atribuţiile de serviciu. Ca atare, este foarte clar că nimeni nu e mai presus de lege, nici în timpul liber, şi fiecare răspunde pentru faptele sale. Noi vom deschide o anchetă internă, însă se ştie, este cunoscut, că în momentul în care este o cercetare penală orice cercetare disciplinară este întreruptă. Desigur că această activitate internă se va derula. Foarte multe amănunte nu cunosc, în legătură cu acest caz. Am fost surprins de faptul că a fost reţinut. Am avut o discuţie cu acest coleg pentru că în cursul anului trecut în luna septembrie a venit o doamnă care a reclamat că nu i se restituie o sumă de bani după ce a avut o tranzacţie cu acest coleg în legătură cu un cal. Nu cunosc amănunte, doar că această persoană a venit la mine în încercarea să-şi recupereze banii. Am încercat, am avut discuţii, însă colegul a zis că este o chestiune privată. L-am înţeles şi am îndrumat acea persoană să se adreseze instanţei de judecată fiind o cauză civilă, fie Poliţiei dacă se constată altceva. Absolut nimic despre agresiuni sau alte fapte în legătură cu situaţia pe care o ştim cu toţii astăzi.

Niciun funcţionar public nu are voie să desfăşoare activităţi de orice fel decât dacă preda la o şcoală cursuri, însă trebuie să fie autorizat, acreditat. Nu, nu a spus niciodată, doar ştiu că era şi este sportiv de performanţă, face echitaţie, însă niciodată nu am auzit să predea la copii. Cu siguranţă făcea clandestin, că nu a declarat veniturile. Dacă obţinem venituri suplimentare completăm o declaraţie de avere anuală, fiecare ştim dacă avem un conflict de interese şi suntem obligaţi să aducem la cunoştinţa instituţiei şi să declarăm.

De regulă când solicita concediu i se aproba, ca și în acest caz de 2 zile, pentru că în anumite weekenduri pleca la concursuri de echitaţie că sportiv. Acum nu am cunoscut nimic, nici nu aveam cum pentru că este o activitate de cercetare penală. Nu am discutat cu el absolut deloc pentru că singura problemă a fost acea cu datoria. El a spus că nu are nicio datorie pentru că acel cal a fost folosit de acele persoane. Însă, astea sunt doar discuţii, eu nu am cunoştinţe de profunzimea acestor discuţii, nu mi s-au adus la cunoştinţă nici de reclamanta, nici de coleg.

Comentarii
  • paraseste sistemul

  • Daniel Juravle

    Zamfirescu, alta plosnita care mananca banii iesenilor. Nu-i ajunge pensia de 2000 euro, mai vrea inca alti 2000 euro platiti din banii iesenilor ? Uite de asta merge asa de bine tara asta. Si daca tot se da mare manager in politia locala (exclus M.A.I.), nu stia ce javre are in subordine ? Vorbim de-un viol cu o fata minora. Apropo, Chirica ce face, doarme ? Doar el l-a adus pe gaborul ala in sistem, acum sa se spele pe cap cu el. Sau dau vina in continuare unii pe altii ca sa-si spele bucile de pacate ?

  • Dați afară toți paznicii locali care sunt pensionari de la stat , o rușine ies la pensie la 45 , 50 de ani și îi angajați paznici locali ! Rușine voi instiga toți contribuabilii să nu plătească taxe și impozite și să vedem cu ce îi plătiți !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`