Prima pagină » National » Primele reacții ale oficialilor după incendiul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”
Primele reacții ale oficialilor după incendiul de la Institutul de Pneumoftiziologie

Primele reacții ale oficialilor după incendiul de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”

21 feb. 2021, 23:35,
Antonia Ceausu în National

Conform reprezentanților Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” pacienții care se aflau în unitatea mobilă de Anestezie și Terapie Intensivă au fost trasnferați în compartimentul interior al aceleași secții.

„Institutul de Pneumoftiziologie ‘Marius Nasta’ informează pacienţii şi opinia publică în legătură cu faptul că în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţii aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun”, a informat managerul instituţiei medicale Beatrice Mahler.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că în cazul incidentului de la unitatea medicală problema a pornit de la un generator care a scos fum.

Pacienții au fost transferați în secția centrală Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”. De asemenea Vlad Voiculescu a menționat că nu a fost vorba de foc ci doar de fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienții sunt evacuați acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: „Oamenii sunt speriați”

Conform afirmațiilor lui Vlad Voiculescu pacienții au fost trasnferați în secțiile centrale ale institutului unde s-au găsit locuri libere.

„Sunt pacienți care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriați”.

O posibilă cauză care a declanșat incidentul îngrijorător ar fi o pană de curent. În interiorul unității afectate erau internați șapte pacienți infectați cu noul coronavirus. Dintre aceștia cinci erau intubați. La intervenție s-au deplasat opt autospeciale de stingere, o autoscară, opt echipaje aparținând Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) și o unitate de terapie intensivă mobilă. Alarma a fost dată în jurul orei 22.30 atunci când a fost văzut fumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *