Prima pagină » Eveniment-Social » Primele reacții ale elevilor care au susținut proba orală a examenului de Bacalaureat 2024: „Subiectele au fost accesibile”
Primele reacții ale elevilor care au susținut proba orală a examenului de Bacalaureat 2024: „Subiectele au fost accesibile”

Primele reacții ale elevilor care au susținut proba orală a examenului de Bacalaureat 2024: „Subiectele au fost accesibile”

18 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Ieri, 17 iunie 2024, a început examenul de Bacalaureat 2024, cu proba orală la Limba și literatura română. Elevii au fost programați la o anumită oră, într-un interval orar stabilit de fiecare unitate de învățământ. Iată ce reacții au avut tinerii după ce au ieșit din sala de examinare. La nivelul județului Iași, s-au înscris de 5.302 elevi.

Primele reacții ale elevilor care au susținut proba orală a examenului de Bacalaureat 2024

Emoții mari pentru elevii ieșeni care au început, ieri, 17 iunie 2024, examenul de Bacalaureat, cu proba orală la Limba și literatura română. Un absolvent al Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași a ieșit încântat din sala de examinare, deoarece i s-a părut o probă ușoară.

„La proba orală, experiența a fost una pozitivă. Proba mi s-a părut destul de ușoară, exact așa cum mă așteptam, dificultatea fiind accesibilă pentru orice elev. Un aspect neprevăzut a fost decalarea repartizărilor, reușind să intru cu aproximativ o oră mai devreme decât eram programat inițial”, spune Rareș Matei Marcel, absolvent al Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Un absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Iași spune că a fost o probă destul de ușoară, iar toți colegii săi s-au prezentat la examinare.

„A fost ușor, mie mi-a picat text argumentativ și despre învățământul digital și pot spune că a fost ușor. La noi la clasă, au fost prezenți toți elevii”, spune Vlad Crăciunescu, absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu” Iași.

O absolventă a Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași ne-a transmis faptul că a avut emoții, însă au fost constructive.

„Mi s-a părut destul de simplu. Subiectele au fost accesibile. Am avut puține emoții, dar consider că au fost constructive”, spune o absolventă a Colegiului Național „Costache Negruzzi” din Iași.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024

În perioada 25-27 iunie, se desfășoară evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. În data de 26 iunie, se organizează proba de înțelegere a unui text audiat, urmată de proba scrisă, proba orală la limba engleză are loc în data de 25 iunie 2024, iar pe 27 iunie 2024 – la limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană, limba ebraică, limba japoneză, limba chineză, limba rusă, limba portugheză și limba turcă.

Proba scrisă la Limba și literatura română se desfășoară în data de 1 iulie 2024, proba obligatorie a profilului – 2 iulie 2024, proba la alegere a profilului și specializării – 4 iulie 2024, iar ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, pe 5 iulie 2024. Afișarea rezultatelor probelor scrise – până la ora 12.00, depunerea contestațiilor – în intervalul orar 12.00-18.00, în data de 8 iulie 2024. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *