Prima pagină » Actualitate » Primele imagini în care trei persoane atacă sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol cu lansatoare de grenade – VIDEO
Primele imagini în care trei persoane atacă sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol cu lansatoare de grenade - VIDEO

Primele imagini în care trei persoane atacă sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol cu lansatoare de grenade – VIDEO

27 apr. 2022, 19:59,
BZI.ro, în Actualitate

Presa de la Tiraspol publică imaginile video cu presupusul atac asupra clădirii sediului Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB), relatează deschide.md.

În secvenţă pot fi observate trei persoane care coboară dintr-un automobil, după care lansează trei grenade şi fug de la faţa locului, relatează sursa citată.

Atac la Tiraspol cu un lansator de grenade

Mai multe explozii au avut loc în Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria, după un atac cu un lansator de grenade. În urma atacului, a fost vizată clădirea aşa-numitului „Minister de Securitate” al acestei regiuni proruse. În urma acestui incident, Moscova a precizat că nu vede niciun risc de escaladare a situației din Transnistria.

Sediul aşa-numitului „Minister de Securitate” al Transnistriei, o entitate separatistă prorusă din estul Republicii Moldova, a fost atacat luni, 25 aprilie, cu lansatoare de grenade. Informaţia a apărut iniţial pe Telegram, cu imagini de la faţa locului, şi a fost confirmată de instituţia vizată.

Atacurile au continuat și marți dimineață

Marți dimineață, 26 aprilie, sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol (MGB) a fost atacat cu lansatoare de grenade. Un obuz a fost găsit în apropierea clădirii. Ferestrele şi uşile sediului MGB au fost sparte, la fel şi ferestrele unor clădiri din apropiere.

În urma exploziilor au fost scoase din funcţiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federaţia Rusă, scrie aşa-zisul minister de Interne de la Tiraspol. Prima explozie a avut loc la ora 6:40 şi a doua la 7:05. Nu au fost raportate victime.

Zona unde sunt amplasate cele două turnuri a fost încercuită, iar la faţa locului a activa un grup de genişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *