Prima pagină » Actualitate » Primele imagini din interiorul Spitalului Judeţean Suceava după incendiu. Sute de persoane au fost evacuate – FOTO, VIDEO

Primele imagini din interiorul Spitalului Judeţean Suceava după incendiu. Sute de persoane au fost evacuate – FOTO, VIDEO

03 feb. 2022, 13:24,
în Actualitate

În noaptea dintre miercuri spre joi un alt spital din România a raportat un incendiu. Salonul unei secţii de Ginecologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava a fost cuprins de flăcări. Peste 300 de persoane au fost evacuate.

Managerul unităţii medicale, dr. Alexandru Calancea, a transmis că în salonul în care s-a produs incendiul nu se aflau pacienţi, astfel nicio persoană nu a fost rănită.

Incendiu la Spitalul Judeţean Suceava. Cum arată salonul cuprins de flăcări

Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava au observat fum ieşind dintr-un salon. Imediat au alertat autorităţile prin apel la numărul unic de urgenţă 112 şi au început evacuarea tuturor pacienţilor. Pompierii au ajuns extrem de rapid la faţa locului şi au reuşit să lichideze incendiul în doar 10 minute, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Sistemul de alarmă în caz de incendiu a pornit imediat. În imagini se poate observa ce a mai rămas acum din salonul în care a izbucnit incendiul.

De asemenea, de precizat faptul că peste 100 de copii au fost evacuaţi din incinta unităţii medicale.

Planul roşu de intervenţie, declanşat după izbucnirea incendiului la Spitalul Judeţean Suceava

În urma declanşării alarmei de incendiu, la spitalul din Suceava a fost declanşat planul roşu de intervenţie. La faţa locului s-au deplasat zeci de pompieri şi mai multe autospeciale de stingere.

„Concomitent cu acţiunea de stingere, s-au derulat misiunile de căutare-salvare-evacuare a tuturor persoanelor (pacienţi, personal medical şi auxiliar) de la nivelul etajului IV şi de la etajele superioare (V-IX). Pe parcursul intervenţiei au fost evacuaţi, de către pompierii militari şi de către personalul de pe locul de muncă, 329 de pacienţi, dintre care, 102 copii (57 nou-născuţi). Pacienţii au fost evacuaţi pe secţiile de la etajele inferioare şi în Unitatea de Primiri Urgenţe. Aceştia nu au suferit probleme medicale cauzate de arsuri sau intoxicaţii cu fum şi gaze toxice. Incendiul a fost localizat la ora 0:42, iar lichidarea acestuia a fost declarată 10 minute mai târziu”, se arată în comunicat.

Cauza cea mai probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic al curentului electric, generat de un aparat electric (care făcea parte din agregatul de ventilare) cu defecţiuni.

Reamintim faptul că la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut s-a produs un nou incendiu, la Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti. Doi pacienţi au murit, din nefericire, şi alţi zeci au fost evacuaţi. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie, iar pompierii au intervenit în forţă pentru a lichida flăcările.

„Pompierii militari acționează pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. Se manifestă la parter pe o suprafață de 20 mp, fără flacără cu degajare de fum. Din primele informații 2 pacienți sunt decedați. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu Județean. 20 de pacienți au fost evacuați. La faţa locului au fost mobilizate 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 descarcerare și 20 ambulanțe SMURD și SAJ cu 57 de pompieri militari”, spunea ISU Prahova.

Incendiul de la Spitalul Judeţean Suceava nu este primul incident de acest tip. De asemenea, la Spitalul Sf. Maria din Iași a izbucnit unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *