Prima pagină » Actualitate » Primele imagini de după bombardamentul din Ucraina – VIDEO, FOTO

Primele imagini de după bombardamentul din Ucraina – VIDEO, FOTO

24 feb. 2022, 10:21,
BZI.ro, în Actualitate

Primele imagini de după bombardamentul din Ucraina au făcut înconjurul lumii. Asta după ce în dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a trimis armata în Ucraina.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară. Acțiunile noastre reprezintă autoapărare de la amenințările la adresa noastră”, a declarat acesta pentru a-și motiva acțiunile.

La scurt timpul după discursul președintelui Putin, în orașele ucrainene Donețk și Kiev s-au auzit mai multe explozii. Au fost raportate lovituri cu rachete și explozii în mai multe părți ale Ucrainei, inclusiv Kiev și Harkov.

Primele imagini de după bombardamentul din Ucraina

Într-una dintre primile imagini de după bombardamentul din Ucraina, apărut pe rețelele de socializare, este cu atacul Federației Ruse în Ucraina, apare și depozitul militar din Kalînivka, în sudul țării, cuprins de flăcări și fum.

În începutul acestei zile a săptămânii, joi, 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. Atacul nu s-a rezumat doar la regiunile separatiste din estul ţării, ci s-au extins pe majoritatea teritoriului. Panica s-a împrăștiat instantaneu.

Ucraina a instituit legea marțială

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii și a instituit legea marțială.

„Dragi cetățeni ucraineni, în această dimineață, președintele Putin a anunțat o operațiune militară specială în Donbas. Rusia a efectuat lovituri asupra infrastructurii noastre militare și a polițiștilor noștri de frontieră. S-au auzit explozii în multe orașe din Ucraina. Introducem legea marțială pe întreg teritoriul țării noastre.

Acum un minut am avut o conversație cu președintele Biden. SUA au început deja să unească sprijinul internațional. Astăzi fiecare dintre voi ar trebui să păstreze calmul. Stai acasă dacă poți. Noi lucram. Armata lucrează. Întregul sector de apărare și securitate funcționează.

Fara panică. Noi suntem puternici. Suntem pregătiți pentru orice. Vom câștiga în toată lumea pentru că suntem Ucraina” a declarat acesta.

Trupele militare au intrat pe teritoriul Ucrainei dinspre Belarus.

Primele pierderi după atacul Rusiei asupra Ucrainei

Situația din Ucraina indică faptul că armata ucraineană abandonează în mod masiv pozițiile și armele. Instalațiile de infrastructură militară din Ucraina sunt dezactivate. Ministerul militar rus a anunțat că în primele ore ale operațiunii de apărare a Donbasului, infrastructura militară a Ucrainei, inclusiv aerodromurile militare, au fost scoase din funcțiune.

De asemenea, Ministerul a remarcat că atacurile sunt efectuate cu arme de înaltă precizie și doar asupra infrastructurii militare. Afectate sunt și instalațiile de apărare aeriană, aerodromurile militare și aviația militară din fosta republică sovietică.

Ministerul rus al Apărări a declarat că militarii trupelor de frontieră ale Ucrainei nu opun rezistență armatei ruse. Totodată, potrivit unui comunicat al serviciului de frontieră ucrainean, angajații acestuia au permisiunea să deschidă focul în funcție de gravitatea situației.

Recent, armata rusă a negat pierderea aeronavei și a anunțat suprimarea apărării aeriene ucrainene. Ministerul Apărării a adăugat că infrastructura militară a bazelor aeriene ale țării a fost dezactivată. În plus, informațiile difuzate în mass-media occidentală despre aeronavele Forțelor Aerospațiale Ruse presupuse doborâte deasupra Ucrainei nu sunt adevărate, a spus ministerul.

Având în vedere gravitatea tuturor evenimentelor ce au loc încă de dimineață, primele imagini de după bombardamentul din Ucraina au făcut înconjurul lumii, șocând și întreținând continuu starea de panică din rândul oamenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *